Ceturtdien trīs Latvijas futbola klubi uzsāka UEFA Eiropas Konferences līgas kvalifikācijas otro kārtu. No mūsu klubiem vienīgo uzvaru ceturtdienas vakarā guva "Riga FC" futbolisti, kuri izbraukumā ar 3:0 pārspēja Slovākijas "Ružomberok".

Kā pirmie no mūsu klubiem laukumā devās FK "Liepāja", kas savā stadionā uzņēma Šveices klubu futbola pēdējās desmitgades flagmani Bernes "Young Boys". Šveices klubs iepriekšējā sezonā spēlēja UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā, kur uzvarēja arī Mančestras "United", tā ka šajā duelī pret Liepājas komandu šveicieši bija izteikta favorīta statusā.

Liepājnieki sagatavojās svarīgajam mačam ar disciplinētu aizsardzību un skaidru plānu uzbrukumiem. Par prieku daudzskaitlīgajam līdzjutēju pūlim Liepājas stadiona tribīnēs pirmais puslaiks beidzās bez vārtu guvumiem un ar vairākām pusiespējām Liepājas futbolistiem. Pie labākajām sitiena pozīcijām tika Artūrs Karašausks. Galu galā spēles likteni izšķīra viena standartsituācija. Pēc viesu stūra sitiena mājinieku vārtsargs Krišjānis Zviedris kļūdījās izgājienā no vārtiem, neaizsniedzoties pēc bumbas, un Kristiāns Fasnahts raidīja bumbu vārtos. Liepājnieki gan nenokāra degunus un aktivizējās uzbrukumā, mēģinot panākt neizšķirtu, bet tas nevainagojās panākumiem. "Young Boys" viesos uzvarēja ar 1:0.

Stundu vēlāk Daugavas stadionā Rīgā eirokausu sezonu uzsāka "Valmiera FC", uzņemot Ziemeļmaķedonijas "Shkendija". Vidzemes klubs izveidoja pietiekami daudz vārtu gūšanas iespēju, taču pievīla realizācija, kā arī pārāk nedroša spēle savu vārtu tuvumā. Valmierieši zaudēja spēli ar 1:2, bet spēles ritējums ļauj saglabāt optimistisku skatu par izredzēm paildzināt eirokausu sezonu.

Kā pēdējie no mūsu klubiem ceturtdien laukumā devās "Riga FC" futbolisti, kas pēc vasaras transfēru periodā ievērojami atjauninātā sastāva parādīja, ka ir gatava risināt nopietnus uzdevumus starptautiskā arēnā arī ar savstarpējo sapratni vēl tikai slīpējošiem meistariem. Ar individuālo meistarību rīdzinieki aukstasinīgi izmantoja savas iespējas, un svinēja uzvaru ar 3:0. Tas ir slovāku kluba graujošākais zaudējums eirokausos savā laukumā.

Atbildes spēles notiks 28. jūlijā pretējos laukumos.

Atgādinām, ka RFS turnīrā iesaistīties no kvalifikācijas trešās kārtas, kur mērosies spēkiem ar pāra "Hibernians" (Malta) - "FCI Levadia" (Igaunija) uzvarētāju. Pirmajā spēlē ar 3:2 pārāks bija Maltas klubs.

Foto: Zigismunds Zālmanis, rigafc.lv