Latvijas Futbola federācija informē, ka no 3. līdz 10. jūlijam LFF licencētie futbola tiesneši Kārlis Rozītis, Valentins Borisovs un Roberts Leladze, kā arī instruktors Jurijs Popovičenko piedalījās vienā no lielākajiem jaunatnes futbola turnīriem Paris World Games 2022, kas Parīzē, Francija, pulcēja vairāk nekā simt komandu vecuma grupās no U-10 līdz U-20.

Turnīra spēles apkalpoja jaunie un talantīgie tiesneši no dažādām pasaules valstīm – kopumā 72 tiesneši un asistenti, kurus uzraudzīja un apmācīja 11 tiesnešu instruktori.

Latvijas tiesnešiem tika uzticēts novadīt vairāk par desmit spēlēm U-17, U-18 un U-20 vecuma grupās. Viņu instruktori bija itāļu, Anglijas un Skotijas specialisti. Īpaši liels pagodinājums, ka U-20 grupā spēļu instruktors bijā Klaudio Gaviljuči (Claudio Gavillucci), augsti kvalificēts bijušais A sērijas Itālijas tiesnesis (50 spēlēs Serie A), kurš atzinīgi novērtēja Latvijas tiesnešu sagatavotības līmeni. Turnīra laikā mūsu tiesneši ieguva nenovērtējamo pieredzi, kas noteikti palīdzēs viņu attīstībā.

Tikmēr pašmāju tiesnešu instruktoram Jurijam Popovičenko tika uzticēts piedalīties spēlēs kā instruktoram citu valstu tiesnešiem no Kosovas, Grieķijas, Vācijas un Slovākijas, kā arī būt Latvijas tiesnešu komandas instruktoram.

Turnīra pēdējās dienās visās vecuma grupās tika aizvadīti pusfināli un fināli. Tajos mačos tika norīkoti arī Latvijas tiesneši. Kārlim Rozītim tika uzticēts darbs U-20 pusfinālā, kas tika uzskatīts par spēcīgāko un interesantāko spēli visā turnīrā, asistentiem Robertam Leladzem un Valentīnam Borisovam U-16 fināls un galvenais U-20 fināls starp Francijas un Nīderlandes komandām.

Turnīra noslēgumā no organizatoru puses tika izteikti komplimenti par Latvijas tiesnešu sagatavotību un pausta vēlme sadarboties arī nākotnē.