Ceturtdien divi Latvijas futbola klubi aizvadīja UEFA Eiropas Konferences līgas kvalifikācijas pirmās kārtas atbildes mačus. Abi mūsu klubi svinēja uzvaras un iekļuva nākamajā kārtā.

Vispirms laukumā devās liepājnieki, kuri pirms nedēļas Kosovā pret "Gjilani" piedzīvoja neveiksmi ar 0:1. Atbildes spēlē pirmais puslaiks beidzās bez vārtu guvumiem, bet otrā puslaika ievadā Artūrs Karašausks realizēja 11 metru soda sitienu.

Prieks par 1-1 panākšanu divu spēļu summā gan ilga tikai pusotru minūti - kosovieši panāca 1:1 spēlē un sev pārsvaru summā. Drīz vien Karašausks sita bumbu pret vārtu konstrukciju, un pie atlēkušās bumbas pirmais piesteidzās Nemaņja Belakovičs. Otrā puslaika beigās liepājnieki nopelnīja tiesības uz vēl vienu 11 metru soda sitienu, un to vārtu guvumā pārvērta Dodo, uzstādot gala rezultātu. Latvijas komanda uzvarēja ar 3:1 spēli un ar 3-2 triumfēja divu spēļu summā.

Nākamajā kārtā mūsu klubam jāspēlē pret Šveices klubu "Young Boys". Spēles notiks 21. un 28. jūlijā.

Ceturtdienas otrajā mačā ar Latvijas kluba dalību "Riga FC" savā laukumā ar 2:0 apspēlēja Īrijas premjerlīgā spēlējošo "Derry City", un divu spēļu summā triumfēja ar 4-0. Abus vārtus spēlē guva Gabriels Ramoss, kurš izcēlās arī Ziemeļīrijā pirms nedēļas.

Nākamajā kārtā "Riga FC" spēlēs pret slovāku MFK "Ružomberok".

Atgādinām, ka RFS UEFA Eiropas Konferences līgā iesaistīsies no 3. kārtas, bet "Valmiera FC" 21. un 28. jūlijā spēlēs pret Ziemeļmaķedonijas "Shkendija".

Foto: Zigismunds Zālmanis, rigafc.lv