"Atbildīgas spēles" Latvijas kausa izcīņā aizvadītas visas astotdaļfināla spēles. Par turnīra lielāko sensāciju parūpējās "Optibet" Nākotnes līgas (ONL) komanda Grobiņas SC/LFS, kas viesos ar 2:1 pārspēja principiālo pretinieku FK "Liepāja".

Grobiņa gan nav vienīgā komanda ārpus virslīgas aktuālo dalībnieku loka, kas iekļuva ceturtdaļfinālā. Citā duelī FS "Jelgava" mājās ar 2:1 uzveica JDFS "Alberts". Bet Skanstes SK ar 6:1 uzvarēja Jēkabpils SC.

Līdz ar to ceturtdaļfinālā iekļuva pieas komandas no "Optibet" virslīgas un trīs vienības no Latvijas futbola līgu sistēmas otra augstākā pakāpiena ONL.

Vispārliecinošāko panākumu astotdaļfināla stadijā guva FS "Metta", kas ar 13:0 viesos apspēlēja FK "Salaspils" komandu. Ar četriem gūtiem vārtiem spēlē izcēlās Artjoms Puzirevskis.

Viens no virslīgas vadošo komandu četrinieka "Riga FC" jau izstājās no cīņas par kausa trofeju, mājās ar 0:2 atzīstot "Valmiera FC" pārākumu. Turklāt kopš 3. minūtes rīdzinieki bija skaitliskā vairākumā, jo valmieriešu vārtsargs Rihards Matrevics savu kļūdu bija spiests labot ar sarkanās kartītes vērtu pārkāpumu. Vidzemnieku vārtos stājās Klāvs Lauva, kurš debitēja ar atvairītu "pendeli", iedvesmojot komandu panākumam.

Pašreizējais trofejas sargātājs RFS ceturtdaļfināla stadiju sasniedza diezgan droši – ar 4:0 apspēlēts Jūrmalas "Spartaks", visiem vārtiem tiekot gūtiem otrajā puslaikā. Visbeidzot, astotdaļfināla pēdējā spēlē, kas notika pirmdien, FK "Auda" uzveica ar 2:1 BFC "Daugavpils", uzvaras vārtus gūstot kompensācijas laikā.

Ceturtdaļfināla pāru izloze notiks 12. jūlijā ar tiešraidi LFF sociālo tīklu kontos.

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936. gada pie prestižās trofejas tikušas 38 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 12 dažādas vienības. Pašreizējā trofejas glabātāja ir RFS komanda.

Plašāk par godīgu un atbildīgu spēli gan laukumā, gan ārpus tā uzzini interneta platformā www.speleatbildigi.lv.