Pēc vakar notikušās izlozes, kurā noskaidrojās Latvijas telpu futbola izlases pretinieki nākamajā kvalifikācijas ciklā, mūsu valstsvienības galvenais treneris Vasko Vujovičs sniedza savus komentārus par izlozes iznākumu un galvenajiem uzdevumiem sagatavošanās posmā. Atgādinām, ka 2024. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra pamatkārtas izlozē Latvija nonāca vienā grupā ar Slovākiju, kas spēlēja šīgada Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā, un Vāciju, kas iepriekš sekmīgi pārvarēja priekšsacīkšu kārtu.

"Kopumā esmu apmierināts ar izlozes iznākumu. Domāju, mums tika pretinieki, pret kuriem varam iegūt pozitīvu rezultātu. Grupā nav izteikta favorīta, taču nav arī izteikta pastarīša, tā ka katrai spēlei būs ļoti izšķiroša nozīme," izlozes iznākumu kopumā raksturoja Latvijas valstsvienības galvenais treneris. "Mums būs jāsagatavojas, cik vien labi iespējams jau šīs diezgan līdzvērtīgās grupas pirmajai spēlei. Un mums jābūt noskaņotiem uz uzvarām. Mēs nevaram cerēt uz uzvarām visās spēlēs, ja nebūsim gatavi ieguldīt tik daudz enerģijas, cik katrs mačs prasīs. Attieksme ir ļoti svarīga, jo uzvarētāju likteni bieži vien izšķir vissīkākās detaļas. Tāpēc mans pirmais uzdevums būs pievērst spēlētāju uzmanību tam, cik svarīgi ir attieksmes jautājumi un koncentrēšanās."

"Pretinieku detalizētu izpēti vēl veiksim. Mums ir svarīgi pacietīgi izveidot savu uzbrukuma sistēmu, un es zinu, ka ar katru nākamo dienu tā būs aizvien labāka. Man patīk, kad telpu futbols tiek spēlēts labi. Esmu gatavs kalpot spēlētājiem. Uzskatu, ka tas ir katra trenera galvenais uzdevums," V. Vujovičs ieskicēja galvenos spēles akcentus, ko vēlas īstenot ar Latvijas izlasi.

"Līderība vienmēr pieprasa augstākus standartus un lielāku atbildību. Spēli spēlē spēlētāji, bet mans darbs ir panākt, ka viņi spēlē, cik vien labi spēj. Un tas nebūt nenozīmē diktēt viņiem, kas tieši jādara. Trenerim nav jābūt spēlētāju smadzenēm katrā spēles epizodē. Mans ceļš ir palīdzēt viņiem izprast spēles nianses un noslēpumus," treneris atklāja savu darba stilu.

"Mēs rūpīgi sagatavosimies pirmajām divām spēlēm ar Vāciju un Slovākiju, analizēsim pretiniekus un meklēsim mums piemērotāko veidu, kā sasniegt labus rezultātus un iepriecināt daudzus cilvēkus šajā valstī. Manuprāt, tam ir lielāka vērtība nekā pašai uzvarai. Es ticu mūsu spēlētājiem, un man nav ne mazāko šaubu, ka tas tā vienmēr būs."

"Trenera uzdevums ir panākt, ka spēlētāji laukumā ir radoši un drosmīgi. Kā vienmēr līdz šim, mani motivējošie elementi paliek tie paši: uzvaras un mūsu komandas galvenais mērķis – iekļūšana kvalifikācijas Elites kārtā. Dzīvoju realitātē un apzinos, ka tas nebūs vienkārši. Saprotu, ka visupirms svarīga ir komanda. Uzskatu, ka komandai ir nepieciešamā enerģija, degsme un entuziasms, lai sasniegtu rezultātu. Laiks rādīs, kādus rezultātus sasniegsim un cik tālu tiksim, bet apsolām vienu – mēs atdosim laukumā visus spēkus. Lai kāds būtu rezultāts, nevienam nebūs iemesla šaubīties par mūsu pašatdevi."