Ceturtdienas vakarā divi Latvijas futbola klubi uzsāka savu eirokausu sezonu. UEFA Eiropas Konferences līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā FK "Liepāja" izbraukumā ar 0:1 atzina Kosovas kluba "Gjilani" pārākumu, bet "Riga FC" Ziemeļīrijas teritorijā ar 2:0 apspēlēja Īrijas premjerlīgā spēlējošo "Derry City". Atbildes mači paredzēti 14. jūlijā Latvijā.

Liepājas komanda ieradās Kosovā neliela favorīta statusā, taču pirmajā puslaikā mūsu klubam spēle nevedās. Aizsardzībā un uzbrukumu sākumstadijā brāķa bija vairāk, nekā līdzjutējiem gribētos. Arī pretinieki neko pārcilvēcīgu neparādīja, bet vienu no sev pasniegtajām dāvanām izmantoja. Pirmā puslaika beigās pēc centrējuma liepājnieku soda laukumā Alberts Dabikajs uzlēca augstāk par Robertu Savaļnieku un ar galvu pārvirzīja bumbu vārtos.

Otrajā puslaikā liepājnieki krietni aktīvāk meklēja laimi pie pretinieku vārtiem, nopelnot vairākas bīstamas standartsituācijas un sitienu iespējas, bet "Gjilani" vārti ceturtdienas vakarā netika atmūķēti – 0:1 pirmajā spēlē un cerības uz atbildes maču. Jāatgādina, ka izbraukumā vairāk gūto vārtu faktors eirokausos vairs nav aktuāls.

Vēlāk ceturtdienas vakarā spēli sāka "Riga FC", kas izbraukumā samēroja spēkus ar "Derry City". Rīdzinieki jau no pirmajām minūtēm pārņēma iniciatīvu un uzbruka aktīvāk. Pirmā puslaika izskaņā tas vainagojās panākumiem, kad Gabriels Ramoss panāca vadību. Otrajā puslaikā mājinieki palika mazākumā, un drīz vien pēc tam Latvijas klubam izdevās dubultot savu pārsvaru, ar precīzu sitienu izceļoties Oleksandram Fiļipovam.

Vēl ceturtdien turnīrā piedalījās Latvijas izlases pussargs Jānis Ikaunieks, kurš guva uzvaras vārtus sava somu kluba KuPS rindās 2:0 panākumā pār Gruzijas "Dila". Kuldīdznieks pirmajā puslaikā realizēja tiešo brīvsitienu, raidot bumbu vārtu tuvējā stūrī.

Atgādinām, ka vēl viens Latvijas klubs "Valmiera FC" UEFA Eiropas Konferences līgas kvalifikācijā iesaistīsies no nākamās kārtas.

Foto: FK "Liepāja"