Rīgas reģiona futbola stadionos un laukumos turpinās Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola Turnīru asociācijas (FTA) organizētais tradicionālais Rīgas futbola čempionāts, kas notiek ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) līdzfinansējumu. Turnīra tabulas priekšgalā izvirzījusies jauna līdervienība – FK "PPK"/"Betsafe".  

Kā vēstīts, šajā vasarā turnīrs līdzīgi kā iepriekšējos divus gadus risinās kā "Dali Dali" 3. līgas čempionāta Rīgas reģiona sacensības, čempionam un no šīs sezonas arī vicečempionam iegūstot tiesības pārstāvēt Rīgu 3. līgas finālturnīrā. Desmit turnīra dalībnieces uzvarētāju noskaidro pēc divu riņķu spēkošanās.

Kopš jūnija vidus jaunā kopvērtējuma līdere FK "PPK"/"Betsafe" (17) laukumā devās trīs reizes, savācot maksimāli iespējamos deviņus punktus. "PPK" futbolisti ar rezultātu 4:1 pārspēja SK "Kengaroos", ļoti spraigā cīniņā, atspēlējot 2:4 rezultāta deficītu, uzveica ASK "Kadaga" (5:4), kā arī atstāja sausā Rīgas Tehnisko universitāti (3:0), divus vārtus gūstot Ģirtam Burmistrim.

Vienas uzvaras tiesas jeb trīs punktu atstatumā no pirmās vietas īpašnieces tabulā izkārtojušās tās tuvākās sekotājas FK "Olaine"/FK "Union" un JRFPC "Upesciema Warriors". Minētajā laika periodā abas konkurentes aizvadīja savstarpējo maču, cīnoties neizšķirti 1:1, savukārt pārējās spēlēs olainieši ar 2:1 sarūgtināja "Riga United FC", kamēr kareivji slēdza mierizlīgumu 1:1 duelī pret JDFS "Alberts-2".

Tieši JDFS "Alberts-2", kas savākusi 13 punktus, šobrīd ieņem ceturto vietu, cītīgi sekojot līderu trijniekam. Oranži-melnie bez jau pieminētā mačā ar "Upesciema Warriors" laukumā devās vēl vienu reizi, kur arī cīnījās neizšķirti – 2:2 pret ASK "Kadaga".

Nevienai no pārējām sešām turnīra dalībniecēm šobrīd nav izdevies pārsniegt desmit punktu robežu. Vistuvāk tam ir FK "Beitar-2" futbolisti, kuri šobrīd ieņem piekto pozīciju ar deviņiem punktiem.

Čempionāta rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā izvirzījies jauns līderis – piecus vārtus guvušais FK "PPK/Betsafe" pārstāvis Daniels Romenskis.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija