Jau divus kalendāros mēnešus turpinās Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizētās un Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstītās tradicionālās Rīgas jaunatnes 2022. gada meistarsacīkstes, kur trīs vecuma grupās kopumā piedalās 78 dalībnieces.

Kā vēstīts, ar LFF līdzfinansējumu atbalstītās Rīgas pilsētas meistarsacīkstes Latvijas galvaspilsētas un Pierīgas laukumos pēc klubu izstrādāta un RFF apstiprināta kalendāra notiks līdz 31. augustam. Visās trijās vecuma grupās komandas sadalītas A un B grupās pēc iepriekšējas vienošanās, aizvadot viena apļa turnīru.

Pēc divu mēnešu spēkošanās vecākajā U-12 jeb 2010. gadā dzimušo spēlētāju konkurencē A apakšgrupā starp astoņām dalībniecēm ar perfektu bilanci līderes statusā arvien atrodas RFSA (15), kas uzvarējusi visās piecās spēlēs, par četriem punktiem mazāk šobrīd savākusi Babītes SK (11), savukārt desmit punkti šobrīd "Riga FC Academy" un FS "Metta" vienībām. B-1 apakšgrupā, kur atlicis aizvadīt vairs tikai vienu maču, ar perfektu bilanci starp sešām konkurentēm turnīru jau pabeigusi SK "Super Nova 1" (15), kamēr B-2 grupā trīs uzvaras sešos mačos kaldināja "Riga FC Academy" (9), tādējādi arī noslēdzot sacensības priekšlaikus.

Tikmēr U-11 sacensībās A apakšgrupā, kur cīnās 12 dalībnieces, 19 punktus savākušas abas līderes "Riga FC Academy" un FS "Metta", turklāt pirmā no tām līdz ar to visas čempionāta cīņas jau aizvadījusi, kamēr "Mettas" puišiem atlicis viens mačs. Tādējādi ļoti ticams, ka jau tuvākajā laikā vadības grožus pārņems JDFS "Alberts" (18) jaunie censoņi, kuriem rezervē vēl četri dueļi. Šīs pašas vecuma grupas B-1 kategorijā piecas uzvaras izcīnījusi RFK "Daugava Nikars Rīga", bet B-2 pa trim reizēm pretiniekus sarūgtinājušas "Futbola Alianse" un SK "Super Nova".

Visbeidzot, jaunākajā jeb U-10 grupā A kategorijā astoņu komandu konkurencē priekšlaikus zelta godalgas nodrošinājusi "RFS Balti" (21), kas uzvarējusi visās septiņās cīņās. Tāpat ir skaidrs, ka otrajā vietā čempionātu pabeigs "RFS Nikars/Academy" (15), kurai vēl viens mačs, bet trešajā vietā ierindosies FS "Metta", kas arī savākusi 15 punktus, bet savstarpējā mačā piekāpās "RFS Nikars/Academy" ("Metta" komanda izspēlējusi visus mačus). B-1 grupā astoņas uzvaras RFK puišiem, B-2 sacensībās – sešas reizes sāncenšus uzveikuši "Strong FC" un FS "Metta"/"Skanste".

Kā ziņots, pērn Rīgas jaunatnes meistarsacīkstēs U-12 un U-10 vecuma grupās triumfēja FS "Metta"/"Rīga", U-11 kategorijā nepārspēta palika RFS, kamēr "Ādas bumbas" sacensībās U-13 un U-15 vecuma grupās attiecīgi zeltu nodrošināja FS "Metta" un Mārupes SC.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija