Jūnijā Latvijā apgriezienus uzņēma sieviešu futbola čempionāts - Sieviešu futbola līgā (SFL) pirmos punktus zaudēja līdere SFK "Rīga", bet Sieviešu futbola 1. līgā joprojām nevainojami spēlē Liepājas FS. Valsts augstākajā sieviešu futbola segmenta līgā turnīrs ir teju jau pusē, bet otrajā līmenī tuvojas pirmā posma finišs.

Sieviešu futbola līgā komandas aizvadījušas pa astoņām līdz desmit spēlēm no 21 kārtas. Pirms izlašu spēļu pauzes 18. jūnijā pirmos punktus zaudēja līdervienība SFK "Rīga" - mājas mačā 1:1 pret FK "Auda". Pirmajā puslaikā rīdzinieču līdere un čempionāta rezultatīvākā spēlētāja Anastasija Čemirtāne (11 vārtu) nerealizēja 11 metru soda sitienu. Otrā puslaika ievadā viņa reabilitējās ar vārtu guvumu, bet pārsvaru "Rīga" nenosargāja. Evelīna Sendija Čubare otrā puslaika vidū panāca neizšķirtu, un ķekavniecēm izdevās nosargāt rezultātu. Starp citu, Čubarei pret līderēm ir labs rēķins. Pagājušās sezonas atklāšanas spēlē tieši viņa guva "Audas" pirmos vārtus Latvijas spēcīgākajā līgā.

Par mata tiesu no punktu zaudēšanas SFK "Rīga" izglābās nākamajā mačā – 27. jūnijā tikai pamatlaika pēdējā minūtē Dana Nikola Ņikitina izrāva 2:1 uzvaru pār FS "Metta". Četras no savām deviņām uzvarām līderes guvušas tikai ar vienu vārtu pārsvaru, tā ka par konkurences un pretestības trūkumu rīdzinieces nevar sūdzēties. Spraiga cīņa rit arī turnīra tabulas pārējos stāvos. Par otro līdz ceturto vietu šobrīd aktīvi cīnās FS "Metta", FK "Olaine" un SK "Super Nova"/RTU. Šo trio tabulā šķir vien četri punkti, un katrs klupiens var sašūpināt svaru kausus uz abām pusēm.

Lai gan līgas debitantes no FK "Iecava" komandas tiktāl iekrājušas tikai trīs punktus, vārtu starpība -13 astoņos mačos liecina, ka komanda spēj izrādīt pretestību vairumā spēļu arī sev jaunajā līmenī. Turklāt 0:5 bija sezonas pirmajā spēlē, kas nozīmē, ka atlikušajos septiņos mačos vārtu starpība ir -8. Tikmēr FK "Auda" pie punktiem tikusi trijos no pēdējiem pieciem mačiem un ir sarežģīts pretinieks visām sancensēm, kamēr Rīgas Futbola skola no Ķekavas futbolistēm atpaliek vien par diviem punktiem, kas arī šeit sola interesatu sezonas turpinājumu.

Atgādinām, ka vairumam Sieviešu futbola līgas spēļu tiešraidē ir iespējams sekot līdzi LFF "YouTube" kanālā "Latvijas Futbols". Savukārt spēļu foto albumus meklējiet LFF oficiālā "Flickr" konta kolekcijā "Sieviešu futbola līga".


Sieviešu futbola līgas 2022. gada sezona bildēs.

Tikmēr Sieviešu futbola 1. līgā finišam tuvojas pirmais posms, pēc kura komandas sadalīsies divās grupās, lai čempionāta turpinājumā būtu vairāk maču ar spēkos līdzvērtīgiem pretiniekiem. Pirmajā posmā paredzētas deviņas spēļu kārtas, katrai komandai tiekoties ar katru pa vienai reizei, bet pēc tam tabulas pirmais piecinieks sezonu turpinās ar savstarpējiem mačiem, otrs piecinieks spēlēs savā starpā.

Septiņas uzvaras septiņās spēlēs – ar nevainojamu bilanci čempionātu iesākusi Liepājas FS, kas pērn spēlēja SFL. Vairāku pērno līderu aiziešana uz citām komandām gan neliedz liepājniecēm dominēt līmeni zemāk. Septiņos mačos "vēju pilsētas" pārstāves guvušas 43 vārtus, ielaidušas tikai četrreiz. Būtiskas priekšrocības dod Latvijas izlases uzbrucēja Signija Šenberga, kura pretinieču vārtsardzes sarūgtinājusi 12 reižu.

Diezgan stabili pieciniekā iekārtojušās vēl trīs komandas: Rēzeknes BJSS ir 14 punkti sešos mačos, BFC "Daugavpils" (13/7) un SK "Imanta" (12/7), taču par ielēkšanu pirmā piecinieka pēdējā vagonā rit spraiga cīņa. FS "Jelgava", FK "Tukums 2000", FB "Gulbene"/ZAFC un FC "Talsi" tabulā šķir nieka trīs punkti, turklāt vairākām no šīm komandām priekšā ir vēl trīs spēles.

Vēl vienā pašmāju sieviešu futbola turnīrā Latvijas kausa izcīņā izlozē noskaidroti visi astotdaļfināla pāri, kas spēles aizvadīs vēlāk šomēnes. Interesanti, ka divos no sešiem dueļiem sacentīsies tikai 1. līgas dalībnieces. BFC "Daugavpils" uzņems FK "Siguldu", bet Liepājas FS mājās spēlēs pret RFS/Babītes SK komandu. Tātad ceturtdaļfināla stadijā garantēti iekļūs vismaz divas 1. līgas komandas.

Tikmēr Baltijas Sieviešu futbola līgā (BWFL) abas Latvijas pārstāves - SFK "Rīga" un SK "Super Nova"/RTU - aizvadījušas divas no paredzētajām četrām spēlēm, piedzīvojot zaudējumus. Ar diviem panākumiem turnīru sākušas FK "Gintra" futbolistes no Lietuvas un Igaunijas komanda FC "Flora".

Latvijas sieviešu un meiteņu futbola aktualitātēm iespējams sekot līdzi Facebook un Instagram.