"Atbildīgas spēles" Latvijas kausa izcīņā šonedēļ aizvadītas sešas "Play-off" posma spēles, noskaidrojoties visiem astotdaļfināla dalībniekiem.

Desmit "Optibet" Virslīgas klubiem, kas turnīrā iesaistīsies no astotdaļfināla, pievienosies piecas "Optibet" Nākotnes līgas (ONL) komandas - Grobiņas SC/LFS, JDFS "Alberts", Skanstes SK, FK "Salaspils" un FS "Jelgava" -, kā arī Latvijas 2. līgas čempionāta pārstāve Jēkabpils SC. Jēkabpilieši svētdien otrajā puslaikā guva divus vārtus un viesos ar 2:0 apspēlēja citu 2. līgas komandu FK "Limbaži".

Citos pāros pie pārliecinošākās uzvaras tika jelgavnieki, pretinieku laukumā ar 11:0 sagraujot "Dali Dali" 3. līgas komandu "Futbola Parks Academy"/LSPA, kad pa četriem vārtiem guva Vladislavs Žihs un Mārcis Peilāns. Savukārt, iespējams, sarežģītāko uzvaru svinēja Skanstes SK, kas izbraukumā atspēlējās un pašās papildlaika beigās, pateicoties Renāra Guliaka raidījumam, ar 2:0 pārspēja citu ONL pārstāvi "Rēzekne".

Grobiņas un Salaspils komandas savus pretiniekus – attiecīgi citu ONL klubu FK "Smiltene"/BJSS un "Dali Dali" 3. līgas vienību Augšdaugavas NSS – apspēlēja ar rezultātu 2:0, kamēr JDFS "Alberts" savu līdzjutēju priekšā ar 4:2 pārspēja vēl vienu ONL komandu "Leevon Saldus".

Astotdaļfināla pāru izloze notiks 28. jūnijā ar tiešraidi LFF sociālo tīklu kontos.

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936. gada pie prestižās trofejas tikušas 38 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 12 dažādas vienības. Pašreizējā trofejas glabātāja ir RFS komanda.

Plašāk par godīgu un atbildīgu spēli gan laukumā, gan ārpus tā uzzini interneta platformā www.speleatbildigi.lv.