Pēc savas pirmās oficiālo maču uzvaras Latvijas sieviešu futbola izlases galvenā trenera amatā Romāns Kvačovs sniedza savus komentārus.

"Šis viennozīmīgi ir viens no laimīgākajiem brīžiem manā trenera karjerā. Un, manuprāt, viens no visvairāk gaidītajiem brīžiem. Ne tikai man personīgi, bet visai mūsu sieviešu futbola saimei, visiem pārstāvjiem, kuri darbojas sieviešu futbola segmentā," uzvaras nozīmīgumu uzreiz pēc panākuma izcēla R. Kvačovs.

"Visupirms gan vēlos pateikt lielu paldies meitenēm. Tieši par pelnītu uzvaru šodien un par to, ka jau gandrīz gadu turpināja ticēt, darīt un ka kopā nonācām pie šī panākuma. Tāpat vēlos izcelt savu prieku par to, ka klātienē maču vēroja diezgan daudz līdzjutēju. Liels paldies visiem, kuri fanoja par mums klātienē un pie TV ekrāniem. Mums tas ļoti palīdzēja, mēs jutām atbalstu. Tādā situācijā nedrīkstējām nospēlēt slikti. Mūsu mērķis tiešām bija tikai uzvara, un tas arī izdevās."

Vaicāts par to, cik daudz no plānotā izdevās īstenot laukumā, treneris uzsvēra, ka panākums ir vairāku treniņnometņu darba auglis. "Katrā treniņnometnē mācāmies kaut ko jaunu un atkārtojam arī iepriekš darīto. Arī iepriekšējās spēles satura ziņā nebija sliktas. Piemēram, pirmā spēle pret Luksemburgu, pret Ziemeļmaķedoniju, arī pret Ziemeļīriju. Taču šoreiz iepriecina tieši tas, ka treniņos slīpētais sanāk laukumā, turklāt – visai pārliecinoši. Tas, ko trenējām pēdējā gadā, gandrīz viss no tā šodien sanāca laukumā. Un tas noveda pie uzvaras."

Centra aizsargiem neierasti daudz spēles veidošanā iesaistījās Karlīna Miksone, bet treneri tas nemaz nepārsteidza. "Karlīna ir universāla spēlētāja. Ja atceraties vēsturi, arī iepriekš viņa izlasē spēlēja kā centra aizsardze, tā ka šī pozīcija viņai nav nekas jauns, ir jau pieredze tur. Mums tas šoreiz bija nepieciešams, jo, kā zināt, vienai no mūsu aizsardzības balstiem - Ligitai Tumānei - ir trauma. Tāpēc nācās nedaudz pārkārtoties, kas arī veiksmīgi izdevās. Neredzēju tur nekādu problēmu. Mums izlasē ir daudz meiteņu, kuras var spēlēt dažādās pozīcijās, tā ka tajā neredzu nekādu problēmu."

Šodien debiju valstsvienībā piedzīvoja Anastasija Poļuhoviča un Katrīna Daņilova, bet Emīlija Sofija Druviņa pirmoreiz nospēlēja visas 90 minūtes. "Teikšu tā - mums aug talantīga jaunā paaudze. Abas debitantes ir vienas no labākajām Latvijas čempionātā, abas ir līderes savās komandās, un viņas veiksmīgi iekļāvās izlases rindās."