2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas priekšsacīkšu kārtas mačā 24. jūnijā Latvijas Sieviešu futbola izlase Rīgā uzņēma Luksemburgas valstsvienību. Reabilitējoties par iepriekšējo neveiksmi (2:3), šoreiz Romāna Kvačova vadītā komanda svinēja panākumu ar 1:0. Tā bija pirmā uzvara Latvijas izlasei šajā ciklā.

Pirmo reizi sākumsastāvā tika Emīlija Sofija Druviņa, bet visādi citādi Romāns Kvačovs izvēlējās paredzamu starta vienpadsmitnieku ar pieredzes bagātākajām spēlētētājām sev ierastās lomās. Mūsu komanda arī šoreiz turpināja pieslīpēt šogad iepazīto 3-5-2 shēmu.

Latvijas izlase spēli svelmē sāka apņēmīgi, demonstrējot vēlmi reabilitēties pretiniekiem par zaudējumu iepriekšējā mačā. Pirmais sitiens uz vārtiem gan tika izpildīts pa Enijas Annas Vaivodes sargāto cietoksni - septītajā minūtē mūsu vārtsardze pārliecinoši tvēra bumbu. Taču pakāpeniski mūsu dāmas pārņēma iniciatīvu un ik pa laikam tika pie sitienu iespējām pretinieču vārtu tuvumā. Sevišķi aktīvi mūsu komanda spēlēja caur labo flangu, kur ar tālām piespēlēm izcēlās centra aizsardze Karlīna Miksone, bet ar enerģisiem reidiem Luksemburgu regulārā spriedzē turēja mūsu kapteine Sandra Voitāne un uzbrucējas Olga Ševcova un Renāte Fedotova.

Tomēr Luksemburga atbildēja ar bīstamiem pretuzbrukumiem. Vienā no tādiem puslaika beigās Luksemburga tika pie izgājiena viens pret vienu, taču Vaivode savlaicīgi atstāja vārtus un pārtvēra bumbu. Tāpat pirmā puslaika izskaņā Vaivode glāba komandu slaidā lēcienā, izvelkot bumbu no vārtu stūra.

Pēc pirmā puslaika Latvijas izlasē bija viena maiņa - valstsvienības kreklā debitēja 17 gadus vecā Anastasija Poļuhoviča, kura nomainīja Renāti Fedotovu. Otrā puslaika vidū luksemburgietes kārtējo reizi tikai ar noteikumu pārkāpumu apturēja Olgu Ševcovu. Brīvsitienu no kreisās flanga izpildīja Nelle Treimane, kura iegrieza bumbu vārtu tālajā "devītniekā", gūstot savus pirmos vārtus valstsvienības kreklā.

Pēc izvirzīšanās vadībā Latvijas izlase koncentrēja spēkus pozitīvā rezultāta nosargāšanai, un Luksemburga neuzlauza Latvijas izlases aizsardzību. Kompensācijas laikā Latvijas izlasē debitēja Katrīna Daņilova.