"Optibet" Virslīgas tiesneši, inspektori un tiesnešu instruktori 11. un 12. jūnijā Rīgā piedalījās Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) seminārā, kuru vadīja pasaulē pazīstamais Vācijas speciālists, UEFA Tiesnešu komitejas loceklis, kā arī viens no UEFA CORE tiesnešu programmas vadītājiem Herberts Fandels.

Semināra teorētiskās nodarbības notika par tādām aktuālām tiesāšanas tēmām kā sagatavošanās spēlei, profesionālās tiesāšanas mērķi, divcīņas, spēle ar roku, tiesnešu komandas sadarbība, acīmredzamas vārtu gūšanas iespējas liegšana un aizmugures stāvoklis.

Semināra otrajā dienā dalībnieki saņēma vērtīgu informāciju par supervīzijas iespējām tiesnešu attīstībā, kuru sniedza LFF valdes locekle Viktorija Mihaļčuka.

Jāuzsver arī LFF tiesnešu instruktora Andreja Sipailo uzstāšanās otrajā semināra dienā, paskaidrojot tiesnešiem interesantākos un strīdīgākos momentus nesenajās "Optibet" Virslīgas spēlēs. Īpašu uzmanību Andrejs Sipailo pievērsa tādām neatņemamām tiesāšanas sastāvdaļām kā spēles vadība, spēlētāju menedžments, standartsituāciju menedžments, spēle ar roku, pozīcijas izvēle, pārkāpumi, dzeltenā un sarkanā kartīte, priekšrocības principa pielietošana.

LFF Tiesnešu nodaļa pateicas semināra dalībniekiem par aktivitāti un profesionalitāti, kas noteikti palīdzēs viņiem kvalitatīvi apkalpot LFF sacensības un augt savā personības attīstībā. Novēlam mūsu tiesnešiem veiksmi sezonas turpinājumā!