Stadiona "Olimpija" teritorijā Liepājā, piedaloties Liepājas pašvaldības, Latvijas Futbola federācijas (LFF), Liepājas Olimpiskā centra (LOC) pārstāvjiem un būvniekiem, ceturtdien ielikts pamatakmens slēgtajai futbola hallei.

Svinīgajā pasākumā piedalījās Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Gunārs Ansiņš un viņa vietnieks Atis Deksnis, LFF prezidents Vadims Ļašenko un pirmais viceprezidents Sergejs Kovaļovs, Liepājas Sporta pārvaldes vadītājs Elans Strazdiņš, SIA "UPTK" valdes priekšsēdētājs Zigurds Kirhners un LOC valdes priekšsēdētājs Gatis Griezītis.

"Liepāja ar savām futbola tradīcijām, prasmēm, kompetenci un cilvēkresursiem ir neatņemama Latvijas futbola mugurkaula sastāvdaļa. Tas ir arī visa reģiona futbola centrs, līdz ar to šāda futbola infrastruktūras punkta radīšana tieši šeit noteikti bija starp LFF haļļu programmas prioritātēm. Paldies Liepājas domei un LOC par augsto iesaistes līmeni šī projekta realizēšanā, rūpējoties par savas futbola sistēmas nākotni un izaugsmi," pauž LFF prezidents Vadims Ļašenko.

"Futbols ir komandas spēle, kur uzvarēt var tikai sadarbojoties, tāpat arī šī halles tapšana ir iespējama tikai pateicoties sadarbībai un atbalstam. Paldies visiem iesaistītajiem par to, ka beidzot esam tikuši līdz tam, ka jau pavisam drīz vairāk nekā 650 mazie Liepājas futbolisti varēs trenēties jaunajā hallē. Liepāja ir viens no fundamentāli svarīgiem pīlāriem Latvijas futbolā, ar senām un stabilām futbola tradīcijām, tāpēc visi kopā esam pelnījuši modernus un kvalitatīvus apstākļus jaunās futbola paaudzes sagatavošanai," saka Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Gunārs Ansiņš.

Būvniecības pamatakmenī iemūrētajā vēstījumā nākamajām paaudzēm iekļauts novēlējums, lai ikvienam sportistam šajā hallē pietiek neatlaidības, gribasspēka un mīlestības pret šo sporta veidu, kas mudina sasniegt jaunas personīgās virsotnes un ļauj izskanēt arī Liepājas vārdam tālu pasaulē.

Kā zināms, halli ar standarta izmēra futbola laukumu Liepājā LFF ir iekļāvusi savā slēgto futbola haļļu būvniecības programmā, kas ar LFF līdzfinansējumu tiek realizēta sadarbībā ar vietējām pašvaldībām.

Šīgada sākumā tika atklāta mazā izmēra halle Rēzeknē, nākamgad plānota halles būvniecība "Daugavas" stadiona teritorijā Rīgā, bet kopumā LFF programma četros gados paredz realizēt septiņus slēgto futbola haļļu projektus dažādās Latvijas vietās. LFF partneris šīs programmas īstenošanā ir Slovēnijas uzņēmums "Duol" - Eiropas tirgus līderis piepūšamo kupola konstrukciju ražošanā un uzstādīšanā.

Foto: Kārlis Volkovskis