Latvijas Jaunatnes futbola čempionāta apskats pēc aizvadītiem divarpus mēnešiem 2022. gada sezonas.

ELITES GRUPA:

Sešās no sešām līdzšinējām spēlēm U-18 vecumā grupā uzvarējusi Liepājas Futbola skola, kuras pārstāvis Rodrigo Gaučis ar septiņiem gūtiem vārtiem ir rezultatīvākais turnīrā. Simtprocentīga bilance trīs spēlēs ir BFC "Daugavpils" puišiem, tomēr pašlaik augstāk kopvērtējumā atrodas FS "Metta" un FS "Jelgava". Tikmēr daugavpilieši ir pirmie U-16 vecuma grupā, kur komandas kontā ir astoņas uzvaras un viens zaudējums. Arī šeit tuvākie sekotāji ir no FS "Metta" un FS "Jelgava" klubiem, kamēr rezultatīvākais ar desmit vārtiem ir vien septītajā pozīcijā esošās "Academ FC" pārstāvis Daniels Radzenieks.

FS "Metta" var lepoties ar nevainojamu sniegumu U-15 vecuma grupā – deviņas uzvaras pēc kārtas un seši Rūdolfa Kļavinska precīzi sitieni. Līderos šī kluba pārstāvji ir arī U-14 konkurencē, turklāt attiecībā pret vienādu punktu skaitu iekrājušajiem SK "Super Nova" futbolistiem mettiešiem ir divu spēļu handikaps. U-13 vecuma apakšgrupās pirmajās vietās pašlaik atrodas FA "Ventspils", RFS, BFC "Daugavpils" un JDFS "Alberts" jaunieši.

MEISTARĪBAS GRUPA:

JDFS "Alberts" pašlaik ir labākā U-18 vecuma grupas komanda Rietumos ar piecām uzvarām un vienu neizšķirtu, kamēr Austrumos seši panākumi un neizšķirts pirmajā pozīcijā ļauj atrasties "Valmiera FC"/VSS vienībai. Desmit gūto vārtu slieksni šeit jau sasnieguši valmierietis Martins Bokta un Nikita Lazarenko no LBF JFK "Daugava". U-16 konkurencē priekšā sāncenšiem soļo RFS jaunieši, kuru rindās ar 12 precīziem raidījumiem izcēlies Artjoms Juhņevičs.

"Valmiera FC"/VSS pašlaik ir vadošā U-15 A grupas komanda, cīnoties bez zaudējumiem, savukārt B grupā pirmajā vietā atrodama Dienvidkurzemes SS vienība. Par gadu jaunāku spēlētāju konkurencē līdz šim izcēlušās FS "Jelgava" un Skanstes SK/FS "Metta" komandas, kas līdzšinējās sezonas spēlēs nav pārspētas.

ATTĪSTĪBAS GRUPA:

U-16 vecuma grupās pirmās vietas ieņem Brocēnu BJSS/Saldus SS (17 no komandas 25 vārtiem Mārtiņa Cālīša kontā), LBF JFK "Daugava" (sešas uzvaras sešās spēlēs) un FK "Veina" (pieci panākumi piecos mačos). Savukārt U-15 vecumā pirmajās pozīcijās šobrīd ir atrodamas RFS (piecas uzvaras pēc kārtas), JDFS "Alberts" un Balvu Sporta skolas komandas.

Četrās reģionālajās apakšgrupās sacenšas gan U-14, gan U-13 vecuma futbolisti. Šajos turnīros līderu godā pašlaik ir Preiļu NBJSS, FK "Veina", Dienvidkurzemes SS, "Fariona" FK, BFC "Daugavpils", Skanstes SK/FS "Metta", Liepājas FS-2 un "Riga FC Academy" jaunieši.

Sacensības risinās piecos dažādos vecumos ar katram pieskaņotu komandu sadalījumu un izspēles kārtību, kas detalizēti ir aplūkojama ŠEIT.

Foto: facebook.com/RigaFCAcademyOfficial