Ceturtdien, 23. aprīlī, Daugavpils stadionos "Esplanāde" un "Celtnieks" norisinājās Latgales reģiona skolu kausa izcīņa futbolā. Par uzvarētājiem savās klašu grupās kļuva Daugavpils 3. vidusskola, Daugavpils 10. vidusskola un Rēzeknes 6. vidusskola, kas līdz ar to nopelnījušas ceļazīmes uz Latvijas skolu futbola čempionāta finālturnīru Rīgā 8. maijā.

Visjaunāko klašu cīņās (4.-5. klašu grupa) par uzvarētājiem kļuva Rēzeknes 6. vidusskolas audzēkņi, kuri finālā ar 2:0 pārspēja Preiļu 1. pamatskolu. Labāko trijnieku noslēdza Daugavpils poļu ģimnāzija, kas spēlē par trešo vietu uzvarēja Maltas vidusskolu.

Starp 6.-7. klasēm ļoti līdzīgā cīņā (uzvarētājs tika noskaidrots pēcspēles sitienu sērijā) Daugavpils 10. vidusskola pārspēja Rēzeknes 2. vidusskolu. Trešajā vietā ierindojās Pļaviņu novada ģimnāzija.

Savukārt 8.-9. klašu cīņā vislabākās komandas gods tika Daugavpils 3. vidusskolai, kas uzvarēja visās spēlēs, apsteidzot Jēkabpils 2. vidusskolu un Preiļu 1. pamatskolu.

Latvijas skolu futbola čempionāta 2015. gada finālturnīrs norisināsies 8. maijā Rīgas 49. vidusskolas un Hanzas vidusskolas stadionos.


Pēc Latgales futbola centra sniegtās informācijas,
Latvijas Futbola federācija