Latvijas nacionālā izlase UEFA Nāciju līgas ciklu ir sākusi lieliski, tomēr viss darbs vēl nav padarīts, un pēdējo soļu speršanā tiek gaidīts savu līdzjutēju atbalsts, pēc spēles Lihtenšteinā pauda valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Kā ziņots, Latvijas izlase otrdien, noslēdzot jūnija četru spēļu ciklu UEFA Nāciju līgas turnīrā un uzsākot sacensību otro apli, izbraukumā ar rezultātu 2:0 (2:0) uzvarēja Lihtenšteinu. Valstsvienība atkārtojusi savu rekordu nezaudēto spēļu sērijā un saglabājusi pārliecinošu pirmo vietu savā apakšgrupā.

DAINIS KAZAKEVIČS:

"Šodien bija jūtams mūsu komandas pārsvars, bijām labāki visos spēles komponentos. Mūsu pluss bija labāka fiziskā kondīcija tik garā spēļu ciklā. Redzējām, ka pretiniekam šodien klājās grūtāk, jo Lihtenšteina nebija fiziski tik izturīga kā pirmajā spēlē Rīgā. Šeit bija arī labāka laukuma kvalitāte, kas mums ļāva vairāk spēlēt ar bumbu.

Spēles sākumu gaidījām grūtāku, jo pretinieks mums tika līdzi, darbojās mobili un agresīvi. Tiklīdz mums parādījās brīvākas zonas un pretinieki vairs nepaguva viens otru piesegt, mums radās iespējas. Pēc iegūtā pārsvara gaidījām vēl kādus vārtus, iespējas tam bija, tomēr kopumā mēs visu spēli kontrolējām. Otrajā puslaikā spēlējām kontrolētāku futbolu, lai nedotu pretiniekam iespējas, tomēr turpinājām meklēt variantus uzbrukumā. Tāpēc arī laukumā laidām svaigus uzbrukuma grupas spēlētājus, lai turpinātu spēlēt ar augstu presingu. Centāmies nospēlēt drošāk.

Pirms pēdējās spēles iekšēji bija liela diskusija par sākumsastāva izvēli – veikt masīvāku rotāciju un paļauties uz svaigākiem spēlētājiem vai dot iespēju sastāvam, kas aizvadīja ļoti labu iepriekšējo spēli, sajūtot uzvaras emocijas pret spēcīgu pretinieku. Izšķirošais moments bija tajā, ka redzējām veiksmīgu spēlētāju atjaunošanos. Visi bija gatavi spēlei.

Esmu priecīgs par uzvaru, jo iet no spēles uz spēli nebija tik viegli. Būs daudz analizējamā, lai mēs kļūtu spēcīgāki, bet šovakar gribu apsveikt komandu un līdzjutējus. Spēles nebija vieglas, tās prasīja daudz emociju un spēka. Puiši ir malači, izcīnot uzvaras dažādās situācijās un dažādos veidos. Ir izdevies lielisks cikla sākums, bet priekšā vēl ir darbs septembrī, kuru ceram pie kupla līdzjutēju skaita pabeigt."

Pēc četrām kārtām Latvijas izlase ar 12 punktiem atrodas savas apakšgrupas pirmajā vietā, bet tuvākajai sekotājai Moldovai ir septiņi punkti. Noslēdzošās turnīra spēles Latvijas valstsvienība aizvadīs septembra beigās mājās pret Moldovu un viesos pret Andoru.