Latvijas nacionālā izlase otrdien, noslēdzot jūnija četru spēļu ciklu UEFA Nāciju līgas turnīrā un uzsākot sacensību otro apli, izbraukumā ar rezultātu 2:0 (2:0) uzvarēja Lihtenšteinu. Valstsvienība atkārtojusi savu rekordu nezaudēto spēļu sērijā un saglabājusi pārliecinošu pirmo vietu savā apakšgrupā.

Dainis Kazakevičs šajā spēlē laukumā sūtīja identisku sastāvu tam, kas pirms pāris dienām izcīnīja uzvaru Moldovā. Arī šoreiz ārpus pieteikuma palika Daniels Balodis, Emīls Birka un Renārs Varslavāns.

Spēles pirmajās minūtēs soda laukumā pie bumbas labās situācijās tika gan Vladislavs Gutkovskis, gan Roberts Uldriķis. Saspēle komandai vairākās epizodēs padevās pārliecinoši, tomēr daudzas no darbībām bija sasteigtas. Laukuma saimnieki Pāvela Šteinbora sargātajiem vārtiem pirmoreiz pietuvojās 12. minūtē. Latvijas izlase bieži savus uzbrukumus centās organizēt ar augstām piespēlēm soda laukumā, un pēc vienas no šādām epizodēm ļoti tuvu vārtu guvumam bija Uldriķis. Pāris minūtes vēlāk no teicamas pozīcijas mājinieku vārtus apdraudēja arī Gutkovskis.

Savu izdevību Gutkovskis izmantoja 20. minūtē, kad pēc lieliskas Uldriķa piespēles nonāca aci pret aci ar pretinieku vārtsargu un trieca bumbu tīklā. Astoņas minūtes vēlāk šis pats duets noorganizēja arī otros vārtus, kad pēc Uldriķa sitiena bumba atsitās pret vārtu stabu, nonākot pie Gutkovska, kurš veica savu desmito precīzo sitienu valstsvienības kreklā. Vēl nedaudz vēlāk Andrejam Cigaņikam pietrūka pavisam maz, lai nogādātu bumbu Jānim Ikauniekam simtprocentīgā vārtu gūšanas pozīcijā.

Ikaunieks tuvu gūtiem vārtiem bija arī desmit minūtes pirms puslaika beigām, kad skaistā lēcienā raidīja bumbu tieši virsū vārtsargam. Pēcāk vēlreiz savu komandu glāba Lihtenšteinas izlases vārtsargs, neļaujot Gutkovskim gūt savus trešos vārtus. Latvijas komandas uzbrukumi līdz iešanai atpūtā nemitējās, kamēr mājiniekiem radīt briesmas Šteinbora sargātajiem vārtiem neizdevās.

Pašā otrā puslaika sākumā Gutkovskis ar galvu spēcīgi raidīja bumbu vārtos, tomēr pēc ilgas VAR pārbaudes vārtu guvums netika ieskaitīts. Latvijas izlase turpināja aizsardzībā darboties pārliecinoši un daudz uzbrukt, labu iespēju garām palaižot Uldriķim. Mača 57. minūtē dzelteno kartīti saņēma Artūrs Zjuzins, kas nozīmē, ka viņam divu iekrāto brīdinājumu dēļ būs jāizlaiž septembra spēle mājās pret Moldovu.

Puslaika vidū vairāki labi uzbrukumi izdevās arī Lihtenšteinas komandai, kamēr otrā laukuma galā nedaudz gar vārtiem sita Ikaunieks un Uldriķis. Kā pirmie laukumā uz maiņu devās Alvis Jaunzems un Raimonds Krollis, nomainot Ikaunieku un Uldriķi, bet nedaudz vēlāk Zjuzinu nomainīja Eduards Emsis.

Cīņas izskaņā Latvijas komanda pārliecinoši kontrolēja spēles gaitu, uzmanīgi darbojoties aizsardzībā un turpinot meklēt iespējas uzbrukumā. Savus momentus nerealizēja Antonijs Černomordijs un Jaunzems, bet laukumā uz maiņu devās Vladimirs Kamešs Dāvis Ikaunieks, kurš cīņas pēdējās sekundēs no tuvas distances varēja gūt trešos vārtus.

Latvijas izlase nepārspēta ir jau astoņās spēlēs pēc kārtas, kas ir atkārtoti garākā šāda veida sērija valstsvienības vēsturē. Identiska sērija izlasei padevās tikai 1938. gadā.

Turnīra pirmajā aplī Latvijas izlase tika pie maksimāli iespējamajiem deviņiem punktiem, mājās uzvarot Andoru (3:0) un Lihtenšteinu (1:0), kā arī izbraukumā pārspējot Moldovu (4:2). Lihtenšteinas futbolisti pirmajā aplī pie punktiem netika, zaudējot arī Moldovai savā laukumā (0:2) un Andorai izbraukumā (1:2).

Pēc četrām kārtām Latvijas izlase ar 12 punktiem atrodas savas apakšgrupas pirmajā vietā, bet tuvākajai sekotājai Moldovai ir septiņi punkti.

Noslēdzošās turnīra spēles Latvijas valstsvienība aizvadīs septembra beigās mājās pret Moldovu un viesos pret Andoru.

Šī ir trešā UEFA Nāciju līgas sezona. Latvijas izlases pārstāvētās D līgas apakšgrupas labākā komanda iegūs tiesības 2024./2025. gada UEFA Nāciju līgas ciklā sacensties C līgā, kā arī, iespējams, būs starp papildu pretendentēm uz vietu 2024. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā.