Rīgas reģiona futbola stadionos un laukumos apgriezienus turpina uzņemt Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola Turnīru asociācijas (FTA) organizētais tradicionālais Rīgas futbola čempionāts, kas notiek ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) līdzfinansējumu. Vadības grožus sacensību kopvērtējumā pārņēmusi JRFPC "Upesciema Warriors", kas tādējādi uz otro pozīciju atstūmusi iepriekšējo līderi JDFS "Alberts-2".

Kā vēstīts, šajā vasarā turnīrs līdzīgi kā iepriekšējos divus gadus risinās kā "Dali Dali" 3. līgas čempionāta Rīgas reģiona sacensības, čempionam un no šīs sezonas arī vicečempionam iegūstot tiesības pārstāvēt Rīgu Latvijas čempionāta 3. līgas finālturnīrā. Desmit turnīra dalībnieces uzvarētāju noskaidro pēc divu apļu turnīra.

Kopš maija noslēdzošās nedēļas jaunā līdere aizvadīja trīs mačus, iegūstot maksimāli iespējamos deviņus punktus. Kareivji ar triju vārtu handikapu pieveica Rīgas Tehnisko universitāti (4:1, divi vārti Naurim Baranovskim) un FK "Beitar-2" (3:0, dublis Jorenam Grīntālam), kā arī ar minimālu 2:1 pārsvaru sarūgtināja "Riga United FC". Čempionāta tabulā JRFPC "Upesciema Warriors" piecās spēlēs sakrājusi 12 punktus.

Par punktu no līderes atpaliek JDFS "Alberts-2", kas minētajā laika periodā arīdzan laukumā devās trīskārt. "Alberta" spēlētāji, pateicoties diviem Ernesta Pulka trāpīgajiem raidījumiem, uz nulles atstāja FK PKK/"Betsafe" (4:0), kā arī divos dueļos cīnījās neizšķirti – 2:2 ar JFK "Daugava" un 4:4 pret FK "Beitar-2". Jāpiebilst, ka pēdējā mačā JDFS "Alberts-2" vēl desmit minūtes pirms tiesneša beigu svilpes atradās komfortablā 4:1 vadībā, tomēr īsā laika periodā pamanījās zaudēt trīs vārtus.

Ar desmit punktiem turnīra tabulas trešajā ailītē šobrīd iekārtojusies FK "Olaine"/FK "Union", kas triju maču gaitā kaldināja graujošu uzvaru pār Rīgas Tehnisko universitāti (8:0, "hat-trick" Artjomam Kozlovskim), pārspēja arī ASK "Kadaga" vīrus (4:2), kā arī cīnījās neizšķirti 2:2 ar SK "Kengaroos".

Tālu no vadošā trijnieka šobrīd kopvērtējumā neatpaliek arī vairums pārējo vienību – ar astoņiem punktiem seko FK PKK/"Betsafe", ar septiņiem ASK "Kadaga", ar sešiem SK "Kengaroos".

Savukārt čempionāta rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā patlaban ir divi līderi, kuri katrs guvuši pa četriem vārtiem – jau minētais A. Kozlovskis un Markuss Jonāns (JDFS "Alberts-2").

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija