Latvijas U-19 izlase pirmdien Rīgā noslēdzošajā uz izšķirošajā Baltijas kausa izcīņas spēlē cīnījās neizšķirti 0:0 (0:0) ar Somiju, iegūstot kopvērtējuma pirmo vietu. Tradicionālajā turnīrā šī vecuma Latvijas izlase uzvarējusi trešo reizi pēc kārtas.

Pēc turnīra iepriekšējā spēlē veiktās teju simtprocentīgās sastāva rotācijas Latvijas izlases sākumsastāvs atkal bija ļoti tuvs tam, kāds devās laukumā sacensību pirmajā mačā. Vienīgais iztrūkums bija diskvalificētais Bruno Melnis, kura vietā spēli uzsāka Armans Muradjans.

Visas spēles garumā izšķirošos vārtus centās gūt abas komandas, laukumā valdot līdzvērtīgai un aizrautīgai spēlei. Situācija turnīra tabulā vairāk uzbrukt lika Somijas jaunajiem futbolistiem, tomēr laukuma saimnieki savus vārtus nosargāja neieņemtus un līdz ar to izcīnīja kopvērtējuma pirmo vietu, patiecoties labākai gūto un zaudēto vārtu starpībai.

Abas komandas pirmajās divās turnīra spēlēs tika pie četriem punktiem. Kamēr Latvija ar 7:1 uzvarēja Igauniju un cīnījās neizšķirti 1:1 ar Lietuvu, somu kontā bija 0:0 neizšķirts pret Lietuvu un 3:1 panākums pār Igauniju.

Galvenais treneris Jakubs Dovalils uz izlasi bija zsaucis 21 vietējo klubu spēlētāju – kopumā no desmit dažādiem klubiem, starp kuriem lielākā pārstāvniecība bija "Riga FC" (septiņi). Tāpat uz valstsvienību bija izsaukti četri spēlētāji no klubiem Itālijā, Vācijā un Anglijā.

Baltijas kausa izcīņa U-19 izlasēm pirms Covid-19 pandēmijas iepriekšējo reizi risinājās 2019. gadā, Latvijas komandai turnīrā uzvarot otro reizi pēc kārtas.

Jauno Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra ciklu Latvijas U-19 izlase sāks septembra beigās ar mačiem pret Rumāniju, Austriju un Lietuvu. Turnīrs notiks Rumānijā.

FOTO GALERIJA: