Latvijas izlase sev svarīgajā spēlē pret Moldovu kāroto uzvaru panākusi ar kvalitatīvu sniegumu, par ko uzslavas pelnījuši tieši spēlētāji, pēcspēles preses konferencē pauda valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Kā ziņots, Latvijas nacionālā izlase piektdien Kišiņevā UEFA Nāciju līgas trešās kārtas mačā ar rezultātu 4:2 uzvarēja Moldovu. Pēc pirmā apļa Latvijas komanda ar maksimāli iespējamajiem deviņiem punktiem atrodas savas grupas pirmajā vietā.

DAINIS KAZAKEVIČS:

"Spēle mums bija sarežģīta, jo Moldova ir nopietns pretinieks, kurš mums radīja problēmas. Esmu ļoti priecīgs, ka mums izdevās tās pārvarēt, it īpaši uzbrukumā. Tomēr vienlaikus es arī negribu, lai būtu mānīgs priekšstats – bija brīži, kad pretinieks mums radīja diezgan lielas problēmas, tāpēc šī uzvara mums nebija viegla.

Mēs veltījām daudz laika pretinieka izpētīšanai un analīzei. Mūsu spēlētāji laukumā parādīja lielisku sniegumu, izpildot savus uzdevumus un grūtās situācijās pieņemot pareizus lēmumus. Arī spēles scenārijs, kas sākumā bija mums nelabvēlīgs, nepatraucēja mums demonstrēt savu spēli. Mēs bijām labi izpildījuši savu mājasdarbu, taču galvenie nopelni ir futbolistiem, kuri visu laukumā realizēja. Es gaidīju, ka būsim agresīvi uzbrukumā un izmantosim brīvās zonas, taču neliekuļošu – negaidīju, ka būs tik daudz vārtu. Mačs izvērtās atklātāks nekā gaidīts.

Mēs jau vairākas reizes esam parādījuši, ka sarežģītās spēlēs spējam uzlabot savu sniegumu. Aizvadījām kvalitatīvāko spēli šajā nometnē, par ko lieli komplimenti puišiem, jo mačs mums bija ļoti svarīgs. Ir izveidojies kolektīvs, kas laukumā var risināt uzdevumus. Laba komanda ir spējīga reaģēt uz izaicinājumiem spēles laikā. Mēs sākam parādīt to, ka esam komanda, turklāt esam komanda dažādās spēles situācijās.

Visas šīs trīs spēles ir bijušas mums sarežģītas un būtiskas no tabulas viedokļa."

Otrdien Latvijas izlase aizvadīs jūnija spēļu cikla noslēdzošo maču, viesojoties Lihtenšteinā.