Latvijas U-19 izlase ceturtdien Slokas stadionā pirmajā Baltijas kausa izcīņas spēlē ar rezultātu 7:1 (4:0) sagrāva Igauniju.

Spēles rezultātu jau pašā tās ievadā atklāja Georgijs Sačkovs, puslaika vidū pēc Denisa Silajeva-Kožurova centrējuma pārsvaru dubultoja Valerijs Lizunovs, bet nedaudz vēlāk Sačkova reidu ar bumbu vēl vienā vārtu guvumā pārvērta Bruno Melnis. Pirmā puslaika pēdējā minūtē pretinieku vārtsargu pārspēja arī centra aizsargs Niks Sliede.

Otrajā puslaikā, kurā Ņikitu Parfjonovu mājinieku vārtos nomainīja Klāvs Viljams Veisbuks, Latvijas izlase turpināja līdzīgi pārliecinoši, ātri vien gūstot vēl divus vārtus – precīzi bija Melnis un Kristaps Kārlis Krieviņš. Vēl pēc pāris minūtēm igauņi vienus vārtus atguva, uz ko ar spēcīgu un izcili precīzu sitienu atbildēja laukumā uz maiņu nākušais Grigorijs Degtjarevs. Atlikušajā laikā mājinieki radīja vēl vairākas labas vārtu gūšanas iespējas, turpinot laukumā dominēt.

Citā pirmās kārtas mačā ceturtdien Rīgā Lietuvas un Somijas izlases cīnījās neizšķirti 0:0.

Turnīra turpinājumā sestdien plkst. 16:00 Latvijas izlase Slokas stadionā tiksies ar Lietuvu, bet pirmdien plkst. 12:00 Jāņa Skredeļa stadionā Rīgā mērosies spēkiem ar Somiju.

Galvenais treneris Jakubs Dovalils uz izlasi izsaucis 21 vietējo klubu spēlētāju – kopumā no desmit dažādiem klubiem, starp kuriem lielākā pārstāvniecība ir "Riga FC" (septiņi). Tāpat uz valstsvienību izsaukti četri spēlētāji no klubiem Itālijā, Vācijā un Anglijā.

Baltijas kausa izcīņa U-19 izlasēm pirms Covid-19 pandēmijas iepriekšējo reizi risinājās 2019. gadā, Latvijas komandai turnīrā uzvarot otro reizi pēc kārtas.

Jauno Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra ciklu Latvijas U-19 izlase sāks septembra beigās ar mačiem pret Rumāniju, Austriju un Lietuvu. Turnīrs notiks Rumānijā.

FOTO GALERIJA: