Latvijas komanda FS "Metta" iekļuvusi Baltijas Jaunatnes futbola līgas (BYFL) finālā, kamēr JDFS "Alberts" puiši apstājušies pusfināla posmā.

Trešdien notikušajās pusfināla atbildes spēlēs FS "Metta" savā laukumā ar 4:1 uzvarēja "Klaipedos FM" no Lietuvas un divu maču summā triumfēja ar 7:2, kamēr JDFS "Alberts" viesos ar 2:4 piekāpās citam Lietuvas klubam "Baltijos FA" un divu spēļu summā piekāpās sāncenšiem ar 4:6. Jāizceļ, ka albertieši spēles gaitā atspēlēja divu vārtu deficītu, taču mača izskaņā vēl vienu atspēlēšanos nespēja īstenot.

FS "Metta" rindās aizvadītajā spēlē divreiz izcēlās Rainers Rončs, bet pa vieniem vārtiem Danila Lisenkova un Olivera Dzenīša kontā. Savukārt JDFS "Alberts" sastāvā precīzi bija Gustavs Dobelnieks un Alberts Grāpis.

Turnīra fināla norises laiks un vieta tiks apstiprināti vēlāk. Abas tā dalībnieces ir savu valstu 2021. gada čempiones attiecīgajā vecuma grupā.

Kā ziņots, pirms tam A apakšgrupā FS "Metta" ieņēma pirmo vietu, bet JDFS "Alberts" bija otrie, kamēr B grupā Liepājas Futbola skola un  BFC "Daugavpils" ieguva pa sešiem punktiem, ieņemot attiecīgi trešo un ceturto vietu. Tādējādi ceturtdaļfināla posmā Latvijas komandām bija jātiekas savā starpā.

Informācija par turnīru, spēlēm un tiešraidēm pieejama mājaslapā www.baltic-league.com.

BYFL pirmajā sezonā spēkiem mērojas pa četrām labākajām Latvijas, Lietuvas un Igaunijas komandām U-15 (2007. dz.g.) vecuma grupā.

Foto: facebook.com/jaunimofutbolas