Latvijas nacionālā izlase pirmdien "Daugavas" stadionā Rīgā otrajā UEFA Nāciju līgas spēlē ar rezultātu 1:0 (0:0) uzvarēja Lihtenšteinu. Vārtus valstsvienībā pēc ilgāka pārtraukuma guva Artūrs Zjuzins.

Salīdzinājumā ar Latvijas izlases spēli pret Andoru sākumsastāvā tika izdarītas divas izmaiņas, maču no pirmās minūtes uzsākot Eduardam Emsim un Alvim Jaunzemam. Ārpus valstsvienības pieteikuma šoreiz palika Daniels Balodis, Elvis Stuglis un Renārs Varslavāns.

Jau spēles trešajā minūtē pie iespējas apdraudēt pretinieku vārtus tika Roberts Uldriķis, kuram gan raidījums nepadevās. Pie viesu vārtiem Latvijas komanda nonāca regulāri, īpaši draudīgi uzbrukumus organizējot caur laukuma labo spārnu un nevairoties daudz cīnīties otrajā stāvā. Iespējas sist pa vārtiem bija arī Vladislavam Gutkovskim un Kristeram Toberam, taču ceļā bija Lihtenšteinas komandas aizsargi, kamēr Ulriķis raidīja bumbu vārtiem pāri. Pretiniekiem pirmajās 20 minūtēs padevās divi ātrie pretuzbrukumi, kas beidzās ar neprecīziem sitieniem.

Spēles 27. minūtē bumba nonāca Pāvela Šteinbora sargātajos vārtos, tomēr tika fiksēta aizmugure. Latvijas valstsvienība savus uzbrukumus pārsvarā organizēja ar cīņu gaisa divcīņās, un tā tika pie vairākām bīstamām situācijām, kas gan neļāva apdraudēt sāncenšu vārtus ar sitieniem. Mača 39. minūtē pie Lihtenšteinas vārtiem radās divas ļoti bīstamas epizodes pēc kārtas, tomēr ne Raivja Andra Jurkovska piespēle, ne Gutkovska sitiens kāroto nedeva. Gutkovskim laba iespēja bija arī pašās puslaika beigās, kad acīgs izgājienā bija pretinieku vārtsargs, savukārt Uldriķis ar galvu sita bumbu pāri vārtiem.

Arī otrā puslaika sākumā laukumā bija vērojams līdzīgs spēles ritējums. Izcila izdevība pirmajās minūtēs bija Uldriķim, kurš, lieliski apstrādājis bumbu un nonācis viens vārtu priekšā, netika līdz sitieniem. Spēles 57. minūtē laukumā tika sūtīti iepriekšējā mačā starta sastāvā izgājušie Artūrs Zjuzins un Andrejs Cigaņiks, kuri nomainīja Emsi un Jaunzemu, bet nedaudz vēlāk cīņā Gutkovska vietā iesaistījās Raimonds Krollis.

Latvijas izlase turpināja daudz spēlēt ar tālo piespēļu un centrējumu palīdzību, pēc vienas no šādām epizodēm 73. minūtē panākot, ka bumba bīstamā situācijā nonāk pie Kroļļa. Viņa sitienu atsita pretinieku vārtsargs, taču pirmais pie bumbas bija Zjuzins. Pēc ilgas VAR pārbaudes vārtu guvums tika ieskaitīts, un tie Zjuzinam bija astotie vārti Latvijas izlases kreklā, kā arī pirmie kopš 2016. gada.

Cīņas izskaņā, kad laukumā devās arī Dāvis Ikaunieks, Latvijas izlase laukumā notiekošo kontrolēja pārliecinoši un pretuzbrukumos tika pie vairākām labām vārtu gūšanas iespējām, nosargājot iegūto pārsvaru un izcīnot otro uzvaru turnīrā.

Abas komandas līdz šim savā starpā bija tikušās deviņas reizes – septiņas uzvaras Latvijai, viens neizšķirts un viens zaudējums. Iepriekšējā abu izlašu savstarpējā spēle bija 2013. gadā.

Nāciju līgas ievadā piektdien Latvijas izlase ar 3:0 savā laukumā uzvarēja Andoru, bet Lihtenšteina savu skatītāju priekšā ar 0:2 piekāpās Moldovai.

Latvijas izlasi turpinājumā gaida divas izbraukuma spēles – piektdien pret Moldovu un otrdien pret Lihtenšteinu.

Šajā sasaukumā komandas rīcībā ir praktiski visi labākie spēki, vairākiem futbolistiem atgriežoties ierindā pēc savainojumu sadziedēšanas. Veselības apsvērumu dēļ komandai šoreiz jāiztiek bez pamatvārtsarga Roberta Ozola, bet Mārtiņš Ķigurs pašlaik atkopjas no ilgstoša savainojuma.

Šī ir trešā UEFA Nāciju līgas sezona. Latvijas izlases pārstāvētās D līgas apakšgrupas labākā komanda iegūs tiesības 2024./2025. gada UEFA Nāciju līgas ciklā sacensties C līgā, kā arī, iespējams, būs starp papildu pretendentēm uz vietu 2024. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā.