Pirms UEFA Nāciju līgas spēles starp Latvijas un Lihtenšteinas komandām (6. jūnijā plkst. 19.00 Daugavas stadionā Rīgā) mūsu valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs un futbolists Roberts Savaļnieks piedalījās oficiālajā pirmsspēles preses konferencē.

Dainis Kazakevičs:
 
"Traumētu spēlētāju nav. Šobrīd visi gatavojas mačam. Varbūt ir kādi miksosavainojumi, bet nekas būtisks, nav nekādu indikāciju, ka kāds veselības dēļ nevarētu spēlēt.
 
Šodien treniņā pamēģināsim dažādas idejas, ko mēs taktiski gribētu pamēģināt salīdzinājumā ar iepriekšējo spēli. Pret Andoru atsevišķos komponentos neizdevās nospēlēt tā, kā bijām plānojuši. Pēc dažām individuālām un pozicionālām kļūdām pretiniekiem radās pāris vārtu gūšanas iespējas. Otrajā puslaikā jau veicām uzlabojumus. Skaidrs, ka visa priekšvēsture radīja papildus spiedienu. Rezultāta ziņā uzvarējām pārliecinoši, spēles ziņā – labi, ka iegūstot trīs punktus, ieguvām arī vairākus secinājumus.
 
Gatavojamies spēlei ar Lihtenšteinu ļoti nopietni. Rītdienas spēle ir ļoti būtiska. Kā jau teicu iepriekš, ejam no spēles uz spēli, gatavojamies katram nākamajam pretiniekam.
 
Spēlējot pozicionāli, daudz kas atkarīgs no tā, kādā stilā pretinieks uzsāk aizsardzību, ar cik spēlētājiem sagaida mūs - ar diviem vai trim. Mūsu uzdevums ir pēc iespējas vairāk nogādāt bumbu tajās zonās, no kurienes varam tikt līdz sitieniem un bīstamām epizodē, kurās pretiniekiem ir vislielākās problēmas.
 
Manuprāt, tas ir labs signāls, ka spēlētāji objektīvi paskatījās uz savu sniegumu, nevis pēc 3:0 tikai priecājas. Ir jākoncentrējas uz savas spēles kvalitātes uzlabošanu. Tas ir būtiski, ka spēlētāji domā par to arī pēc uzvaras. Ir būtiski koncentrēties uz savu spēli, kvalitāti. Un tad viss būs labi.
 
Kā jau daudzi no jums droši vien zina, neesmu liels sastāva pārmaiņu piekritējs, bet izmaiņas būs. Jāvērtē fiziskais aspekts, stilistiskais - kā mēs gribam nospēlēt. Vēlreiz uzsvēršu - rītdienas spēle šobrīd ir vissvarīgākā. Ja būs līdzvērtīgas izvēles, tad varēsim parotēt spēlētājus."
 
Roberts Savaļnieks:
 
"Jā, čempionātā bija grūts grafiks, taču bija pietiekami ilgs laiks, lai sagatavotos spēlei, gandrīz nedēļu. Psiholoģiski bija vieglāk sagatavoties, jo satiku citus izlases čaļus. Pēcgarša pēc spēles ir laba, jo rezultāts paliek. Protams, ka esam analizējuši, ko varējām darīt vēl labāk. Ejam tālāk.
 
Nav tā, ka standartsituācijās meklēju tieši Robertu. Galvenais ir nogādāt bumbu "karstajā punktā". Ja arī Roberts tur netiktu pie bumbas, domāju, tur kāds cits tiktu pie bumbas. Mums ir pietiekami daudz gara auguma spēlētāju, tāpēc standartsituācijām ir jābūt vienam no mūsu trumpjiem."