Pēc Latvijas U-21 izlases uzvaras pār Izraēlu komentārus mediju pārstāvjiem sniedza izlases galvenais treneris Aleksandrs Basovs, pussargs Eduards Daškevičs un vārtsargs Jānis Beks.

ALEKSANDRS BASOVS:

Mērķis bija labi nospēlēt, jo bijām laukuma saimnieki. Puiši labi izdarīja no viņiem prasīto, panākot rezultātu. Arī iepriekš mums bija labas spēles, bet bez rezultāta. Apsveicu puišus un viņu pārstāvētos klubus ar šo uzvaru! Komandā ir liela rotācija un daudz debiju. Tas ir labi, taču nav viegli veidot komandu, visu laiku esot ārpus komforta zonas. Taču trenerim tas ir normāli.

Man ir liels prieks, ka tādi spēlētāji kā Daškevičs un Stepanovs komandā ieved individuālās darbības, ir tehnika, ir agresivitāte uzbrukumā. Es kā U-21 izlases treneris esmu ļoti apmierināts ar spēlētāju lielo spēļu praksi Virslīgā. Viņi ir parādījuši, ka ir gatavi spēlēt. Pozitīvi, ka izlases kandidāti ir katrā Virslīgas klubā.

Spēlē pret ungāriem sastāva noteikti būs izmaiņas. Pretinieku vēl pētīsim, jo viņiem vēl viena spēle ir gaidāma, tomēr tas mums jau ir zināms.

EDUARDS DAŠKEVIČS:

Daudz labu emociju. Uzvarējām spēcīgu pretinieku, un tagad gatavosimies otrajam mačam.

Otrajā puslaikā man bija vairāk iespēju. Man ir pārliecība par sevi, nebaidos no viens pret vienu spēles. Labprāt eju arī divcīņās – ja gribi spēlēt labā līmenī, tev ir jācīnās. Norvēģijā esmu iejuties labi, taču man ir vēl daudz jāstrādā, lai nopelnītu vietu pamatsastāvā. Es zinu, ka man ir tam nepieciešamās kvalitātes. Vēlos to paveikt.

JĀNIS BEKS:

Lai arī mums turnīrā nekas neizšķīrās, parādījām raksturu un uzvarējām spēcīgu pretinieku. Saprotams, ka pretinieku spiediens spēles beigās bija liels, taču mēs izturējām. Darāmā vārtos bija daudz, šur tur arī noteikti paveicās. Liela daļa sitienu bija man virsū, citviet aizsargi labi nosedza savas zonas. Es teiktu, ka nekā pārāk sarežģīta šodien vārtos nebija – vienkārši bija jānostrādā līdz galam.

Šeit ir cita filozofija nekā klubā, tomēr arī pretinieki te ir diezgan nopietni. Šeit ir jāspēlē drošāk, nedrīkst to darīt avantūristiski.