Latvijas nacionālā izlase spēlē pret Andoru grib kontrolēt cīņas gaitu, tomēr gatavojas dažādiem scenārijiem laukumā, ceturtdien preses konferencē pauda valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Kā zināms, Latvijas nacionālā izlase jauno UEFA Nāciju līgas ciklu atklās piektdien plkst. 19:00 ar maču "Daugavas" stadionā pret Andoru.

"Esam aizvadījuši divus pilnvērtīgus treniņus, jo pirmajās nometnes dienās dozējām slodzes, daudziem spēlētājiem bija jāatjaunojas. Ir pāris spēlētāji ar mikrotraumām, taču rītdienas mačā rēķināmies ar visiem. Latvijas klubu spēlētājiem pirms izlases bija intensīvs spēļu grafiks, turklāt tikai pavisam nesen notikusi pāreja uz dabīgajiem laukumiem. Savukārt tiem, kuru klubiem sezona jau beigusies, neredzu nekādas negatīvas sekas. Visi ir labā noskaņojumā, tagad tas jāpārnes laukumā," izteicās Kazakevičs.

"Vēl ir divas pozīcijas, par kurām neesam pieņēmuši gala lēmumu. Viena no tām ir vārtsarga pozīcija. Mums ir sava stratēģija visām četrām spēlēm, taču ejam soli pa solim, tāpēc pašlaik domājam tikai par pirmo spēli. Cikla sākums mums ir ļoti nozīmīgs, jo mums ir nepieciešami trīs punkti," izcēla treneris. "Andoras izlases spēles stils nav mainījies, tomēr jāsaka, ka pretinieks ir sācis spēlēt drosmīgāk. Spēku samērs nav mainījies, taču taktiski Andoras komanda ir progresējusi. Mēs esam tam gatavi. Mūsu galvenais akcents ir uz mūsu pašu sniegumu un spēles plānu."

"Pagājušā gada spēles mums ir devušas pārliecību un mieru panākt rezultātu arī ne tajās spilgtākajās spēlēs. Tomēr mēs esam tikai ceļā uz to, lai šādos mačos pārliecinoši dominētu. Mēs esam progresējuši, tāpēc ceram, ka rīt mums izdosies kontrolēt spēli. Tomēr gatavojamies dažādiem scenārijiem," piebilda Kazakevičs. "Mūsu pluss šajā četru spēļu ciklā ir labā uzbrucēju forma, kas mums dod iespējas variet ar dažādiem taktiskajiem un sastāva risinājumiem."

"Fiziski jūtos labi. Jā, pēdējā pusgada laikā spēļu klubā nav bijis daudz, tomēr jau kādu laiku ar veselību nav nekādu problēmu. Sanāca pēc sezonas mazliet pabūt Latvijā ar ģimeni, tāpēc jūtos labi un esmu gatavs palīdzēt komandai," preses konferencē izteicās pussargs Kristers Tobers. "Es pats pret Andoru esmu spēlējis tikai U-21 līmenī. Skaidrs, ka spēle būs smaga, jo tiksim daudz provocēti. Mums būs svarīgi no pirmajām minūtēm būt agresīviem un ar vēsu galvu. Ņemam vērā pretinieku prasmes standartsituācijās."