Jau nedaudz vairāk par vienu kalendāro mēnesi aizvadīts Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizētajās un Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstītajās tradicionālajās Rīgas jaunatnes 2022. gada meistarsacīkstēs, kur trīs vecuma grupās kopumā piedalās 78 dalībnieces.

Kā vēstīts, ar LFF līdzfinansējumu atbalstītās Rīgas pilsētas meistarsacīkstes Latvijas galvaspilsētas un Pierīgas laukumos pēc klubu izstrādāta un RFF apstiprināta kalendāra notiks līdz 31. augustam. Spēles ilgums U-12 vecuma A grupā ir 2x25 minūšu apjomā, bet U-12 B grupas, kā arī U-11 un U-10 sacensībās mači ilgst 2x20 minūtes. Visās trijās vecuma grupās komandas sadalītas A un B grupās pēc iepriekšējas vienošanās, aizvadot viena apļa turnīru (viena kluba divu vai vairāku komandu savstarpējās spēles bija jāaizvada līdz 31. maijam). Klubiem, kuriem vienā vecuma grupā ir komandas A un B grupās, ir tiesības pieteikt katrai B grupas spēlei divus futbolistus no A grupas.

Pēc viena mēneša spēkošanās U-12 jeb 2010. gadā dzimušo spēlētāju konkurencē A grupā starp astoņām vienībām šobrīd vispārliecinošāk sevi apliecinājusi RFSA (12), kas uzvarējusi visās četrās spēlēs, savukārt par diviem punktiem mazāk savākusi "Riga FC Academy" (10), kura sešos dueļos kaldinājusi trīs panākumus. B-1 apakšgrupā divi panākumi tikpat mačos FS "Metta"/SK "Skanste" un SK "Super Nova 1", kamēr B-2 grupā simtprocentīga bilance (seši punkti divās cīņās) attiecīgi JFK "Daugava" jaunajiem futbolistiem.

Tikmēr U-11 sacensībās A apakšgrupā, kur cīnās 12 dalībnieces, desmit punktu robežu izdevies pārsniegt divām vienībām – "Riga FC Academy" (16) triumfējusi piecās no deviņām cīņām, bet FS "Metta" (14) attiecīgi četrās no sešām. Šīs pašas vecuma grupas B-1 kategorijā trīs uzvaras izcīnījušas JFK "Daugava" un RFK "Daugava Nikars Rīga", bet B-2 divreiz pretiniekus sarūgtinājuši SK "Super Nova".

Visbeidzot, jaunākajā jeb U-10 grupā A kategorijā astoņu komandu konkurencē līderes statusā izvirzījusies "RFS Balti" (15), kas uzvarējusi visās piecās cīņās, savukārt par trim punktiem iepaliek FS "Metta" (12). B-1 grupā sešas uzvaras RFK puišiem, B-2 sacensībās – piecas reizes sāncenšus uzveikuši "Strong FC".

Kā ziņots, pērn Rīgas jaunatnes meistarsacīkstēs U-12 un U-10 vecuma grupās triumfēja FS "Metta"/"Rīga", U-11 kategorijā nepārspēta palika RFS, kamēr "Ādas bumbas" sacensībās U-13 un U-15 vecuma grupās attiecīgi zeltu nodrošināja FS "Metta" un Mārupes SC.

Vairāk informācijas meklējiet šeit.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija