No 1. jūnija līdz 13. augustam "Ghetto Games" vasarā rīkos lielākos ielu sporta un kultūras pasākumus Baltijā. Ielu futbola turnīru 3:3 - "Ghetto Football" - sezona sāksies ar trīs pasākumu sēriju: sezonas atklāšana 1. jūnijā Grīziņkalnā, pirmais izbraukums 4. jūnijā Daugavpilī, kā arī Eirolīgas superfināls un otrais regulārais turnīrs 8. jūnijā Grīziņkalnā.

Zīmīgi, ka šogad "Ghetto Games" sezonu iesāka ātrāk nekā ierasts,jo jau aizvadīti desmit pasākumi desmit lielākajās Eiropas ielu sporta pilsētās - Romā, Džakovā, Briselē, Budapešta, Amsterdamā, Kopenhāgenā, Prāgā, Berlīnē, Varšavā un Lietuvas galvaspilsētā Viļņā, kur 21. maijā noslēdzās "Ghetto Football Euro League" tūre. Toties svarīgākais un grandiozākais notikums Eirolīgas un ielu futbola vēsturē norisināsies 8. jūnijā Rīgā, kad labākās Eiropas komandas cīnīsies par čempiona titulu un savā starpā izspēlēs balvu fondu 10 000 EUR apmērā.

Ko sagaidīt no 2022. gada "Ghetto Football" sezonas? Šogad ielu futbola organizatori ir parūpējušies par iknedēļas aktivitātēm no 1. jūnija līdz 10. augustam visā Latvijas teritorijā. Desmit pasākumi plānoti Rīgā, Grīziņkalnā, bet vēl pa vienam pasākumam Daugavpilī (4. jūnijā), Valmierā (9. jūlijā) un Ventspilī, kur no 22. līdz 24. jūlijam par īpaši skatāmu programmu parūpēsies "GGFEST" festivāls, lielākais alternatīvo sporta veidu un ielu kultūras notikums Baltijā. "GGFEST" ietvaros redzēsim pasaules labākos ielu futbola frīstailerus, kuru galvenā būtība ir veikt dažādus trikus ar futbola bumbu, izmantojot dažādas ķermeņa daļas, kā arī savu meistarību Ventspils festivāla apmeklētājiem rādīs "Panna 1 pret 1" spēlētāji, kur svarīgākais uzdevums ir izmest bumbu pretiniekam starp kājām.

Paralēli Daugavpils un Valmieras ielu futbola pasākumiem notiks arī "Ghetto Basket", "Ghetto Floorball", kā arī publikas iecienītās "Ghetto Fight" un "Ghetto Dance" sacensības.

Iktrešdienas turnīri norisināsies jau ierakstā kārtībā - 3 pret 3 ielu futbols sešās vecuma grupās (U-12, U-14, U-16, U-19, 20+ un "Lady") ar papildus aktivitātēm "Panna 1 pret 1" un futbola frīstailā. Šie regulārie pasākumi tiks papildināti ar īpašajiem turnīriem jeb Eirolīgas superfinālu (8. jūnijā), Ģimenes turnīru (15. jūnijā), 30+ vecuma grupas turnīru (29. jūnijā), "FIFA 22" kibersporta sacensībām (6. jūlijā), "Rajons Pret Rajonu" sacensībām (3. augustā) un 10. augusta superfināliem.

"Ghetto Football" turnīros var piedalīties jebkurš, atsevišķi piesakoties uz katru turnīru. Reģistrācija turnīram notiek pasākuma dienā stundas laikā pirms turnīra sākuma.

Informāciju sagatavoja:
"Ghetto Football"