Piektdien Latvijas izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs nosauca valstsvienības spēlētājus jūnija nometnē, kā arī atbildēja uz mediju pārstāvju jautājumiem par sastāva izvēli un gaidāmo spēļu izaicinājumiem.

Kā zināms, pēdējā brīdī kļuva zināms, ka šoreiz izlasei nevarēs palīdzēt vārtsargs Roberts Ozols. "Par vārtsargu līniju - pēdējo dienu ziņa par Roberta Ozola traumu mazliet maina situāciju. Arī pirms nometnes mums bija pārdomas par to, ko izvēlēties sākumsastāvā. Šobrīd šo jautājumu ir vēl vairāk. Skatīsimies nometnes gaitā, kādā kondīcijā un gatavībā ir Pāvels Šteinbors. Riharda Matrevica un Krišjāņa Zviedra kondīcijas mums ir skaidras, ir labi, ka viņiem ir spēļu prakse. Skaidras atbildes par sākumsastāva izvēli mums šobrīd nav."

"Neatceros, kad pēdējoreiz bija tik pozitīva situācija ar spēlētājiem, visi labākie ir ierindā. Ceru, ka tā tas paliks arī nometnes gaitā. No plānotajiem izsauktajiem spēlētājiem faktiski visi arī izsaukti, izņemot Robertu Ozolu, Vladislavu Fjodorovu un Mārtiņu Ķiguru."

"Ķigurs ir liels iztrūkums mums. Mārtiņš bija labā formā un sezonu iesāka ļoti labi. Runājot par centra pussargu izvēli, tīrie centra pussargi, ar kuriem rēķināmies, ir četri. Ir vismaz divi trīs citu pozīciju spēlētāji, kuri vajadzības gadījumā var tur spēlēt. Pēdējā nometnē un spēlēs Maltā bija problēmas šajā pozīcijā. Ņemot vērā, ka mums būs jāspēlē pozicionāli un būs jāveido daudz iespēju, ceru uz Artūra Zjuzina palīdzību, varbūt arī Eduards Emsis ir labākā kondīcijā nekā martā," treneris komentēja izvēles variācijas vidējā līnijā.

Tāpat veselības problēmas uz brīdi bija Jānim Ikauniekam, kurš izlaida pāris spēles Somijas čempionātā. "Jānis Ikaunieks vakar aizvadīja kausa maču. Pirms pievienošanās izlasei viņam ir ļoti svarīga spēle pret HJK, pret galveno konkurenti. Pēc vakardienas spēles nekāda diskomforta nav, tāpēc rēķināmies, ka izlases rīcībā viņš būs optimālā kondīcijā."

Pirms šīs nometnes rezultatīvi klubu rindās bija vairāki mūsu valstsvienības uzbrucēji, un treneris neslēpa, ka tas viņu priecē. "Situācija, kurā mums ir trīs vai pat četri konkurētspējīgi uzbrucēji, ir lieliska. Ja salīdzinām ar to, kā bija pirms vairākiem gadiem, esošā situācija ļoti iepriecina. Tieši no uzbrucējiem būs atkarīgs, vai spēsim plānoto pārsvaru pārvērst vārtu guvumos. Plus tas, ka mums ir četras spēles, ka jāmaina spēles stils, varianti, tas mums ir liels pluss. Skaidrs, ka ne vienmēr spēlētāju forma klubā tieši korelē ar sniegumu izlasē."

UEFA Nāciju līgā Latvija jau trešo reizi pēc kārtas spēlēs D līgā, iepriekšējās divās reizēs paliekot 3. vietā grupā. Pirms turnīra jaunās izspēles trenerim tika vaicāts par komandas mērķiem. "Mērķis ir pirmā vieta. Ja salīdzinām ar situāciju pirms diviem gadiem, šobrīd esam noteikti gatavāki un nobriedušāki. Tas, kas nevar neuztraukt - mūsu mūžīgā problēma spēlēs, kurās mums ir pārsvars. Uzskatu, ka šobrīd esam nobrieduši un gatavi izpildīt uzdevumu. Šīs četras spēles lielā mērā parādīs, cik reālas būs šīs izredzes pirms septembra spēlēm. Svarīgi ir kvalitatīvi iesākt ciklu. Pirmajās divās spēlēs seši punkti dotu labu pamatu."

FOTO GALERIJA: