Sestdien un svētdien norisināsies Latvijas Kausa izcīņas 2014./2015. gada sezonas pusfināla spēles, kurās "SMScredit.lv" Virslīgas čempionāta komandas FK Jelgava, FK Liepāja, FK Spartaks un FK Ventspils noskaidros fināla dalībniekus.

Kā pirmie laukumā sestdien, 25. aprīlī, dosies pašreizējie trofejas īpašnieki FK Jelgava, kam Zemgales Olimpiskā centra (ZOC) stadionā Jelgavā plkst. 15:00 pretim stāsies FK Liepāja futbolisti.

Abas komandas savā starpā šosezon tikās jau 10. aprīlī, kad "SMScredit.lv" Virslīgas čempionāta spēlē Olainē pārāki ar 2:1 bija FK Liepāja pārstāvji. Savukārt pagājušās sezonas Latvijas čempionātā četrās tikšanās reizēs pie trim panākumiem tika FK Jelgava komanda. Zīmīgi, ka jelgavnieki un liepājnieki arī pagājušās sezonas Latvijas Kausa izcīņas turnīrā savā starpā spēkiem mērojās tieši pusfinālā, kad FK Jelgava uzvarēja savā laukumā papildlaikā ar rezultātu 1:0.

"Latvijas kausa izcīņa mums ir ļoti svarīgs turnīrs, un pēc nesenā zaudējuma Liepājai tā mums būs arī ļoti principiāla spēle. Pēc Arta Jaudzema traumas un Oļega Malašenoka diskvalifikācijas mums ir problēmas uzbrukumā, tādēļ pēdējā spēlē pret Spartaku nācās pārkārtoties. Spēlē pret Liepāju O.Malašenoks mums varēs palīdzēt, ierindā atgriezies arī viens no komandas līderiem Artis Lazdiņš. Apzināmies, ka Liepājai šī spēle ir ļoti svarīga, lai izcīnītu ceļazīmi uz Eirokausiem, tādēļ gatavojamies nopietnai cīņai, lai pārvarētu pusfināla barjeru. Savas korekcijas ieviesīs arī tas, ka šī būs pirmā sezonas spēle ZOC stadionā uz dabīgā zāliena, tādēļ ceram arī uz līdzjutēju atbalstu," pirms cīņas izteicies FK Jelgava komandas galvenais treneris Vitālijs Astafjevs.

"Ar šo spēli atgriežamies zaļajā laukumā, tas vienmēr ir saistīts ar pozitīvām emocijām. Turklāt atkal spēlēsim pret Liepāju, kurai iepriekšējā spēlē zaudējām. Šoreiz izšķirsies, kurš spēlēs kausa finālā, un tam vienmēr tiek pievērsta liela izmanība. Tas noteikti dos papildus emocijas gan mums, gan pretiniekiem. Pagaidām komandai ne viss izdodas, īpaši uzbrukumā, daudz strādājam pie sadarbības uzlabošanas. Komandā ienākuši vairāki jauni spēlētāji, tādēļ saprašanās laukumā vēl nav tik laba. Kausa izcīņā visu izšķir viena spēle un atgūt neko vairs nebūs iespējams, tādēļ daudz ko izšķirs koncentrēšanās. No spēles organizācijas viedokļa Liepāja šobrīd demonstrē labu sniegumu, tomēr mēs viņus centīsimies pārsteigt. Kopumā ar sezonas sākumu neesam apmierināti, ir zināma vilšanās, un kausa izcīņa ir laba iespēja atgūt pārliecību, tādēļ motivācijas cīņai nevienam netrūks," piebilst FK Jelgava uzbrucējs Oļegs Malašenoks.

"Kauss ir īpašs, jo tur viss izšķiras vienā spēlē. Jānospēlē ar maksimālu koncentrēšanos un pašatdevi, protams, vajadzīga arī veiksme, bet to var nopelnīt tikai ar darbu. Domāju, ka spēli iespaidos iepriekšējā tikšanās reize, kad uzvarējām FK Jelgava Virslīgas spēlē. Jelgavnieki noteikti vēlas revanšēties par iepriekšējo zaudējumu Virslīgā, bet šoreiz tie nav trīs punkti turnīra tabulā, šeit likme ir daudz augstāka - fināls Latvijas Kausā. Šī būs jauna spēle un ir jāaizmirst iepriekšējās uzvaras, jāiet laukumā ar jaunām emocijām un vienu domu - uzvaru. Komanda jūtas labi un ir pārliecināta. Protams, ka uzvarot tu vienmēr jūties labi, tāpēc darīsim visu, lai turpinātu iesākto," izteicies FK Liepāja pussargs Roberts Savaļnieks.

Savukārt svētdien, 26. aprīlī, norisināsies otra Latvijas Kausa izcīņas pusfināla spēle, kurā FK Spartaks komanda Kauguru vidusskolas stadionā plkst. 16:00 uzņems valsts čempionus FK Ventspils.

Arī šīs abas komandas jau paguvušas tikties šīs sezonas "SMScredit.lv" Virslīgas čempionātā, kad 12. aprīlī turpat Kauguru vidusskolas stadionā pārāki ar 2:0 bija ventspilnieki. Savukārt Latvijas čempionāta pagājušās sezonas četrās tikšanās reizēs FK Ventspils jūrmalniekus apspēlēja trīs reizes.

"Kausa izcīņa ir kausa izcīņa, bet te vēl likme ir ceļazīme uz finālu. Saprotams, ka abas komandas centīsies uzvarēt, bet tas sola nepiekāpīgu un saspringtu cīņu. Mums jānospēlē augstāk par savām spējām. Jāatdod laukumā pat ne 100 procenti, bet pat vairāk. Jāizdara viss, lai būtu stiprāki katrā komponentā - kaislē un cīņas gribā, divcīņās, bumbas kontrolē, visā. Obligāti jābūt kā komandai, jāpalīdz cits citam un "jāsitas" no pirmās līdz pēdējai minūtei. Un tad viss būs labi, tad mēs uzvarēsim," uzskata FK Ventspils aizsargs Ritus Krjauklis.

Pirms tam aprīļa sākumā ceturtdaļfināla spēlēs FK Liepāja ar 2:1 uzvarēja Skonto FC, FK Spartaks ar 5:0 pārspēja komanda.lv Pirmās līgas vienību FK Ogre, bet FK Ventspils ar 3:0 apspēlēja BFC Daugavpils. FK Jelgava pusfinālā iekļuva pēc tehniskās uzvaras pār FK Daugava Rīga.

Latvijas Kausa izcīņas fināls ieplānots 20. maijā. Finālspēles norises vieta tiks paziņota atsevišķi.

Pagājušā gada maijā notikušajā Latvijas Kausa izcīņas 2013./2014. gada sezonas finālā FK Jelgava futbolisti pēcspēles sitienu sērijā Zemgales Olimpiskā centra stadionā uzvarēja Skonto FC.


Sadarbībā ar klubu preses dienestiem,
Latvijas Futbola federācija