Pēc Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta Vadima Ļašenko iniciatīvas šogad uzsākta tradīcija, dāvājot Sieviešu futbola līgas (SFL) komandu kapteinēm braucienu uz UEFA Čempionu līgas finālu sievietēm.

Pagājušajā nedēļā Turīnā notikušajā turnīra finālā Francijas komanda Lionas "Olympique" ar rezultātu 3:1 uzvarēja Spānijas pārstāves no "Barcelona" kluba. LFF cer, ka spēli klātienē vērojušās mūsu klubu futbolistes ir ieguvušas papildu stimulu tiekties uz futbola virsotnēm, ar dubultu sparu strādājot treniņos un spēlēs.

Madara Vīgante (FK "Auda"):

Šis bija viens fantastisks piedzīvojums! Šī spēle manu mīlestību pret futbolu pacēla vēl augstākā līmenī. Tā bija bauda acīm un futbola garam, lieliskas emocijas, fantastiska atmosfēra. Bija prieks, ka man bija tas gods iemūžināt bildē "Audas" vārdu šajā stadionā. Meitenēm jau teicu, ka ceru tur kādreiz atbalstīt kādu no viņām. Sapņi piepildās, ja smagi strādā! Baudīju spēli, analizēju to un izbaudīju, ka varēju redzēt sev deguna galā spēlētājas, kuras apbrīnoju televīzijas ekrānā. Sekoju ASV sieviešu izlasei, tāpēc bija fantastiski redzēt šīs komandas spēlētāju klātienē. Tāpat arī vērot Francijas izlases centra aizsardzes darbības. Man ir prieks redzēt, ka šīs dāmas godam nes sieviešu futbolu pasaulē un parāda, ka sievietes arī spēlē profesionālu un ļoti aizraujošu futbolu. Paldies par šo iespēju, tiešām ļoti novērtēju! Strādāsim visas kopā, lai arī Latvijā sieviešu futbols plaukst un zeļ.

Anna Marija Valaka (SFK "Rīga"):

Mūsu ceļojums uz Itāliju bija iedvesmējošs. Reizi dzīvē rodas iespēja vērot tik lielu spēli, izjust atmosfēru un būt daļai no tik lieliem svētkiem. Šī spēle iedvesmoja mani attīstīties un tāpat kā viņas būt kā piemēram, kam līdzināties mazajām futbola princesītēm. Vēlos arī komandas meitenēm ieteikt tiekties uz visaugstākajiem mērķiem un nokļūt kādreiz uz lielās futbola skatuves. Lai tas notiktu, ir jāiegulda liels darbs, un tas katrai ir jāsaprot.

Džeina Eglīte (SK "Super Nova"/RTU):

Noteikti jāsaka paldies par šādu iespēju doties uz Itāliju un izbaudīt lielo futbolu. Brauciens noteikti bija uz visiem 100% - redzēt ne tikai tik skaistu zemi ar tik bagātu arhitektūru, bet baudīt arī iespēju sajust lielā futbola emocijas, atmosfēru. Tas bija lieliski! Sajūtu, kad iegājām lielajā stadionā, nevar nodot vārdiem, zosāda uzmetās. Fani, stadions, atmosfēra un emocijas, kas valdīja spēles laikā, bija lieliskas. Protams, skatīties, kā visaugstākajā līmenī spēlē profesionāles, ir vienkārši kaifs. Spēle bija lieliska - kvalitāte, piespēles, ātrums, lēmumu pieņemšana. Izbaudīju katru minūti. Iespēja baudīt futbolu tik vēsturiskā stadionā ar tik karstasinīgiem faniem dod papildu motivāciju censties sasniegt ko vairāk, augt. Novērtēju, ka man tika dota iespēja izbaudīt tik lielisku braucienu ar lieliskiem cilvēkiem.