Sākot ar šī gada jūniju Latvijas izlases spēles un neskaitāmi daudz citu futbola maču mūsu valstī būs vērojami "Viaplay" platformā. Turklāt visu trīs Baltijas valstu izlašu spēles UEFA Nāciju līgā Lietuvā, Igaunijā un Latvijā būs redzamas bez maksas.

"Viaplay" un UEFA vienojies par ilgtermiņa sadarbību un ekskluzīvām sporta notikumu pārraides tiesībām līdz 2028. gadam. Līdzjutēji visās trijās Baltijas valstīs, sākot ar jūniju, "Viaplay" varēs skatīties vismaz 60 savas valstsvienības spēles un vairāk nekā 1200 spēles no visas Eiropas līdz ar pasaules līmeņa studijas raidījumiem un komentāriem vietējās valodās.

"Mēs esam pagodināti, ka "Viaplay" ir ieguvis tiesības būt par vienīgo Latvijas, Lietuvas un Igaunijas futbola izlases spēļu pārraidītāju. Viens no mūsu galvenajiem mērķiem ilgtermiņā ir piedāvāt arvien vairāk sporta satura, kas uzrunātu tieši lokālo auditoriju. Un šīs ekskluzīvās futbola pārraides tiesības ir izcila iespēja to sākt darīt jau šobrīd! Kopumā "Viaplay" skatītāji Baltijas valstīs tuvākajos gados var rēķināties ar vismaz 162 starptautiska mēroga futbola spēļu dienām," stāsta Olafs Jākabsons, "Viaplay" galvenais redaktors Baltijas valstīs.

Straumēšanas platforma "Viaplay" piedāvās vēl līdz šim nebijušu iespēju – skatīties UEFA Nāciju līgas spēles bezmaksas visās Baltijas valstīs. Latvijas futbola izlase mājas spēlēs aizvadīs 3. jūnijā pret Andoru un 6. jūnijā pret Lihtenšteinu, izbraukumā – 10. jūnijā pret Moldovu un 14. jūnijā Lihtenšteinu.

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Roberts Uldriķis: "UEFA Nāciju līga ir interesants turnīrs ar spēkos līdzvērtīgākiem pretiniekiem. Eiropas čempionāta un Pasaules kausa kvalifikācijās mūsu komanda biežāk ir melnā zirdziņa statusā, savukārt Nāciju līgā ir pamats gaidīt no Latvijas vārtus un punktus katrā spēlē. Pēdējos gados esam progresējuši kā komanda, ko apliecina arī rezultāti. Ar pareizu attieksmi un darbu, esmu pārliecināts, varam labi aizvadīt gaidāmo Nāciju līgas turnīru."

"Kā sportists es, protams, vēlos vairāk līdzjutēju satikt klātienē stadiona tribīnēs, taču ir svarīgs mūsu valstsvienības atbalsts arī pie TV ekrāniem. Spēļu studijas, intervijas – tas viss palīdzēs katru izlases spēli izbaudīt aizvien labāk arī no attāluma. Ir prieks, ka šādas pamata lietas atgriežas Latvijas spēļu raidtiesību turētāja ikdienas kārtībā."

Lai bezmaksas skatītos Latvijas futbola izlases spēles platformā "Viaplay", 48 stundas pirms spēles būs pieejama bezmaksas reģistrācija ar e-pastu, kur nebūs nepieciešams ievadīt bankas datus. Kā arī papildus "Viaplay" nodrošinās iespēju bezmaksas skatīties vienu Eiropas grandu maču dienās, kad nespēlēs Latvijas futbola valstsvienība.

"Šāda iespēja skatīties bezmaksas sporta spēļu tiešraidi straumēšanas platformā ir pirmo reizi! Futbola līdzjutēji var rēķināties ar visaugstākās klases UEFA Nāciju līgas pārraidi – ekskluzīvais spēļu atspoguļojums ietvers gan spēļu studijas ar labākajiem futbola ekspertiem, gan komentētāju vietējā valodā," uzsver Olafs Jākabsons, "Viaplay" galvenais redaktors Baltijas valstīs. 

"Viaplay" rādīs visas nozīmīgākās starptautiskās spēles ar Latvijas futbola izlases jeb 11 vilku piedalīšanos, tostarp 2024. un 2028. gada UEFA Eiropas čempionāta futbolā un 2026. gada FIFA Pasaules kausa izcīņas Eiropas kvalifikācijas turnīrus. Līgums attiecas arī uz UEFA Nāciju līgas 2022., 2024. un 2026. gada spēlēm, 2023., 2025. un 2027. gada UEFA Nāciju līgas finālspēlēm un visiem draudzības mačiem, ko trīs Baltijas komandas spēlēs gan mājās, gan izbraukumā.