Par "Optibet" Latvijas telpu futbola Virslīgas čempionvienību atkal kļuvusi FC "Petrow"/"Jelgava" komanda, kas finālsērijas ceturtajā spēlē Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā centrā ar rezultātu 5:2 uzvarēja FK "Raba".

Ceturtā finālspēle "Petrow"/"Jelgava" izvērtās ļoti veiksmīgi. Pateicoties Mika Babra un Artjoma Kozlova gūtajiem vārtiem, tika panākts pārliecinošs 4:0. Septiņas minūtes līdz spēles beigām "Raba" spēlētājs Vlads Rimkus panāca 4:1, vēl pēc brīža Eriveltons panāca 4:2 un šķita, ka piecas minūtes pirms spēles beigām intriga atjaunota. Tomēr vēl pēc divām minūtēm, Mikam Babrim gūstot "hat-trick", tika pielikts skaists punkts 2021./2022. gada sezonas finālsērijai.

"Petrow"/"Jelgava" pirms diviem gadiem izcīnīja savu pirmo Latvijas čempiones titulu vēsturē, kad finālā pārspēja "Raba" vienību. Pagājušajā sezonā "Raba" revanšējās, kļūstot par čempioni pirmoreiz kopš 2006. gada.

Regulārajā sezonā "Petrow" tabulā ieņēma otro vietu, par nieka diviem punktiem atpaliekot no "Raba". Pusfinālā "Petrow"/"Jelgava" trīs maču sērijā pieveica "Nikars", kamēr "Raba" bija nepieciešamas četras spēles, lai salauztu Jēkabpils "Lūšu"/"Ošukalna" pretestību.

Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju ar 33 gūtajiem vārtiem kļuva Miks Babris ("Petrow"/"Jelgava"), otrajā vietā ar 32 gūtajiem vārtiem Edersons ("Raba"), bet rezultatīvāko spēlētāju trijnieku noslēdza uzvarētāju kapteinis Maksims Seņs.

Ņemot vērā klubu balsojumu, individuālajās atzinībās tika izcelti divi labākie katrā nominācijā:

  • Labākais vārtsargs: Kaspars Nerets (FC "Petrow"/"Jelgava"), Igors Labuts (FC "Petrow"/"Jelgava")
  • Labākais spēlētājs: Germans Matjušenko (FK "Nikars"), Miks Babris (FC "Petrow"/"Jelgava")
  • Labākais treneris: Arturs Šketovs (FK "Raba"), Aleaksandr Savintsau (FC "Petrow"/"Jelgava")