Pēc veiksmīgiem būvniecības darbiem ekspluatācijā nodots "Daugavas" stadiona izbīdāmais jumts virs pirmā līmeņa rietumu tribīnēm, kas ļaus izpildīt Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) stadionu klasifikācijas prasības, tai skaitā attiecībā uz apjumtām mediju sēdvietām.

Projekta realizēšanu pārraudzīja LFF, piesaistot tam atsevišķu UEFA finansējumu. Pērn starp LFF un VSIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"" tika noslēgts līgums par abu pušu sadarbošanos jumta izbūvē, bet par LFF partneri jumta būvniecībā tika apstiprināts SIA "Juminiks Ltd".

Kā zināms, 3. un 6. jūnijā "Daugavas" stadions uzņems Latvijas nacionālās izlases pirmās spēles jaunajā UEFA Nāciju līgas ciklā pret Andoru un Lihtenšteinu.

"Šie uzlabojumi "Daugavas" stadionā ir apliecinājums veiksmīgajai sadarbībai starp LFF un stadiona vadību, kā arī lieliski paveiktajam būvnieku darbam. Paldies mūsu partneriem par uzticību un augsto iesaistes līmeni, lai šo jau ilgāku laiku loloto vajadzību mēs padarītu par realitāti. Esam priecīgi, ka šī futbola un sporta mītne ir kļuvusi līdzjutējiem vēl ērtāka un draudzīgāka," pauž LFF prezidents Vadims Ļašenko.

"Mums ir liels gandarījums par izveidojušos veiksmīgo sadarbību ar LFF prezidentu Vadimu Ļašenko un viņa komandu. Pateicoties vienotam mērķim, proti, attīstīt futbola infrastruktūru, lai iegūtu UEFA ceturtās kategorijas stadiona statusu, tapa sadarbība, kas rezultējusies Rietumu tribīņu izbīdāmā jumta veidolā. Lielu ieguldījumu "Daugavas" stadiona attīstībā sniegusi arī Izglītības un zinātnes ministrija, kas ir ieinteresēta attīstīt Latvijas sporta infrastruktūru. Pateicoties tam, tuvākā pusotra gada laikā stadiona centrālais laukums tiks izbūvēts tā, lai tas atbilstu UEFA ceturtās kategorijas prasībām," komentē VSIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"" valdes loceklis Daniēls Nātriņš.

Šie ieguldījumi "Daugavas" stadiona pilnveidošanā pietuvinās to ceturtās jeb augstākās UEFA kategorijas iegūšanai.

FOTO GALERIJA: