Pēc divu gadu pārtraukuma, kas bija saistīts ar Covid-19 pandēmiju, tiek atjaunota Baltijas Sieviešu futbola līgas (BWFL) darbība. Pirmā čempionāta spēle jau ceturtdien, 19. maijā, Šauļos.

BWFL 2022. gada sezonā piedalīsies pa divām spēcīgākajām sieviešu futbola komandām no trim Baltijas valstīm. Katrai komandai paredzētas četras spēles - divas savā laukumā un divas izbraukumā -, vienas valsts pārstāvēm savā starpā netiekoties. Čempionātu plānots noslēgt augustā.

Latviju turnīrā pārstāvēs SFK "Rīga" un SK "Super Nova"/RTU komandas, Lietuvu – FK "Gintra" no Šauļiem un MFA "Žalgiris-MRU" no Viļņas, bet Igauniju – FC "Flora" no Tallinas un "Sporting" no Saku.

"Esam ļoti gandarīti, ka varam atjaunot šādu turnīru un atkal strādāt pie tā ilgtermiņa plāniem. Tuvākajā laikā vēlamies ar Lietuvas un Igaunijas kolēģiem vienoties par ilgtermiņa sadarbības principiem, lai līga kļūtu pašpietiekama un sniegtu maksimālu devumu dalībniecēm. Uzskatām, ka šis Latvijas sieviešu futbola attīstībai ir ļoti nozīmīgs turnīrs arī stratēģiskajā griezumā, jo mūsu spēcīgākajiem klubiem ir jāsacenšas pēc iespējas izaicinošākā vidē, lai progresētu gan komandas un sacensības, gan futbolistes. Šī būs nozīmīga spēļu prakse arī tām komandām, kas pārstāvēs Baltijas valstis UEFA Čempionu līgas turnīra," pauž LFF Futbola attīstības departamenta vadītāja Ņina Travkina. "Novēlam sezonu bez traumām un pozitīvas emocijas laukumā!"

BWFL turnīrs tika izveidots 2005. gadā un turpinājumā pieredzēja piecas darbības sezonas. Pēc 2010. gada sezonas turnīra norise tika apturēta, bet 2017. gadā sacensības piedzīvoja savu atgriešanos. Pirms Covid-19 pandēmijas izraisītā pārtraukuma BWFL aizvadīja trīs sezonas, kurās divus titulus ieguva Lietuvas komanda FK "Gintra", bet reizi triumfēja Baltkrievijas vienība FC "Minsk". Šajās trīs sezonās Latvijas klubu labākais sasniegums bija Rīgas Futbola skolas 2017. gadā un FK "Dinamo Rīga" 2019. gadā izcīnītā trešā vieta.

Latvijas sieviešu un meiteņu futbola aktualitātēm iespējams sekot līdzi Facebook un Instagram.