Latvijas nacionālā sieviešu telpu futbola izlase sestdien 2023. gada Eiropas čempionāta priekšsacīkšu kārtas noslēdzošajā spēlē Serbijā ar rezultātu 1:4 (0:4) piekāpās Ziemeļīrijai. Latvijas izlasei šī bija debija Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīros.

Spēles rezultātu pretinieces atklāja otrajā minūtē, bet puslaiku vidū ar mazāk nekā minūtes intervālu pārsvaru nostiprināja. Pirmā puslaika priekšpēdējā minūtē Ziemeļīrijas izlases pārsvars sasniedza četrus vārtus.

Otrā puslaika 13. minūtē Sofija Garanča guva Latvijas izlases vēsturiskos pirmos vārtus kvalifikācijas turnīros.

Abas komandas šajā mačā sadalīja kopvērtējuma trešo un ceturto vietu.

SPĒLES IERAKSTS:

Jau ziņots, ka pirmās kārtas mačos trešdien Latvija ar 0:6 atzina Nīderlandes pārākumu, bet Serbija ar 2:1 uzvarēja Ziemeļīriju. Savukārt ceturtdien Latvija ar 0:8 zaudēja Serbijai, kamēr Nīderlande ar 2:0 apspēlēja Ziemeļīriju.

Kvalifikācijas pamatkārtu sasniegs trīs grupu uzvarētājas un divas labākās no otro pozīciju ieguvējām. Pamatkārtā šīm piecām komandām pievienosies 11 izlases ar labāko UEFA koeficientu. Komandas tiks sadalītas četrās apakšgrupās un arīdzan aizvadīs viena apļa cīņas sabraukumos. Šie mači plānoti oktobrī, bet grupu uzvarētājas nopelnīs tiesības 2023. gada martā piedalīties finālturnīrā.

Aprīļa beigās jaunizveidotā Latvijas sieviešu telpu futbola izlase aizadīja savas pirmās oficiālās spēles, pārbaudes mačos Rīgā tiekoties ar Lietuvu (2:0 un 1:1).