Latvijas U-17 jauniešu izlase piektdien Kiprā UEFA Attīstības turnīra otrajā spēlē ar rezultātu 1:2 (0:0) piekāpās laukuma saimnieku U-15 komandai, kas turnīrā startē uz to neatbraukušās Ruandas izlases vietā.

Pirmajā puslaikā vārti netika gūti, bet otrajā mājinieki tika pie divu vārtu pārsvara. Latvijas izlases labā vienīgos vārtus 85. minūtē guva laukumā uz maiņu nākušais Roberts Bočs.

Galvenais treneris Jurģis Pučinsks pēc turnīra pirmās spēles sastāvā veica septiņas izmaiņas. Vietu sākumsastāvā saglabāja Ēriks Maurs-Boks, Roberts Kudrjašovs, Daniels Radzenieks un kapteinis Raitis Rūdolfs Bomis, bet tajā tika iekļauti Lukass Žuravļovs, Ņikita Jemeļjanovs, Markuss Ivanovs, Olivers Kellers, Ritvars Krists Zauska, Kristians Černovs un Roberts Rubulis.

Pirms tam turnīra ievadā Latvijas izlase trešdien ar 1:3 piekāpās vienaudžiem no Kipras, savukārt Melnkalne pārspēja Kipras U-15 komandu ar 6:0. Turnīra noslēgumā Latvijas pārstāvji svētdien mērosies spēkiem ar Melnkalni.

Kā zināms, iepriekšējā gadagājuma Latvijas U-17 izlase nupat piedalījās EČ kvalifikācijas Elites kārtā, bet 2006. gadā dzimušo zēnu komandai šoruden paredzētas kvalifikācijas spēles 2023. gada Eiropas čempionātam. Šogad mūsu jauniešiem oktobrī būs jāsamēro spēki ar vienaudžiem no Slovākijas, Vācijas un Moldovas.