Latvijas nacionālā sieviešu telpu futbola izlase ceturtdien 2023. gada Eiropas čempionāta priekšsacīkšu kārtas otrajā spēlē Serbijā ar rezultātu 0:8 (0:4) piekāpās laukuma saimniecēm. Latvijas izlasei šī ir debija Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīros.

Serbijas izlase rezultātu atklāja jau pirmajā minūtē, bet septītajā minūtē pārsvaru dubultoja. Latvijas izlases vārtos pretiniecēm izdevās bumbu raidīt arī 14. minūtē un deviņas sekundes pirms pirmā puslaika beigām. Otrajā puslaikā Serbijas telpu futbolistes savu pārsvaru nostiprināja, kamēr Latvijas komanda par spīti rezultātam spēlēja apņēmīgi un regulāri nekautrējās no vārtsardzes maiņas pret laukuma spēlētāju.

SPĒLES IERAKSTS:

Citā otrās kārtas spēlē ceturtdien Nīderlande ar 2:0 pārspēja Ziemeļīriju. Jau ziņots, ka pirmās kārtas mačos trešdien Latvija ar 0:6 atzina Nīderlandes pārākumu, bet Serbija ar 2:1 uzvarēja Ziemeļīriju.

Turnīra noslēgumā mūsu komandai sestdien gaidāms mačs pret Ziemeļīriju, abām komandām sadalot apakšgrupas trešo un ceturto pozīciju.

Kvalifikācijas pamatkārtu sasniegs trīs grupu uzvarētājas un divas labākās no otro pozīciju ieguvējām. Pamatkārtā šīm piecām komandām pievienosies 11 izlases ar labāko UEFA koeficientu. Komandas tiks sadalītas četrās apakšgrupās un arīdzan aizvadīs viena apļa cīņas sabraukumos. Šie mači plānoti oktobrī, bet grupu uzvarētājas nopelnīs tiesības 2023. gada martā piedalīties finālturnīrā.

Aprīļa beigās jaunizveidotā Latvijas sieviešu telpu futbola izlase aizadīja savas pirmās oficiālās spēles, pārbaudes mačos Rīgā tiekoties ar Lietuvu (2:0 un 1:1).