Šo svētdien, 15. maijā, Jaunmārupes pamatskolas stadionā risināsies Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizēto un Latvijas Futbola federācijas (LFF), kā arī Mārupes Sporta centra atbalstīto Rīgas pilsētas 2022. gada "Ādas bumbas" sacensību pirmais sabraukums, kurā spēkus samēros U-13, U-15 un pirmo reizi arī U-18 vienības.

Kā ziņots, sacensības risināsies ceturto gadu pēc kārtas laika periodā no maija vidus līdz septembrim, un tām nedrīkst pieteikt attiecīgā gada Latvijas jaunatnes čempionāta Elites un Meistarības grupu spēlētājus, bet atļauta attiecīgā vecuma meiteņu pieteikšana, labākajām komandām kvalificējoties LFF rīkotajam Latvijas finālturnīram.

Pirmajā sabraukumā šo svētdien visvairāk komandu – astoņas – būs pārstāvētas jaunākajā jeb U-13 vecuma grupā, kur spēkus samēros JDFS "Alberts", Mārupes SC, RFK, RFSA, SK "Super Nova", SK "Vēsma", SS "Metta" un RFK "Daugava Nikars Rīga", savukārt vēl viena dalībniece SK "Līderis" turnīrā iesaistīsies no otrā sabraukuma jūnija vidū.

U-15 grupā laukumā posīsies sešas vienības (arī šeit SK "Līderis" sacensības sāks no 12. jūnija), to vidū esot FK "Dinamo Rīga", JDFS "Alberts", JFC "Corona Borealis", RFK "Daugava Nikars Rīga", SS "Metta" un Mārupes SC jaunajiem futbola censoņiem. Savukārt U-18 grupas debijas turnīru sāks JDFS "Alberts" un SS "Metta", savukārt turpmākais spēļu grafiks tiks saskaņots ar abām komandām un citām potenciālajām dalībniecēm.

Jau vēstīts, ka sacensību nākamais sabraukums plānots 12. jūnijā, bet pēc tam arī 14. augustā un 4. septembrī. Sacensību uzdevums ir popularizēt futbolu Rīgas reģiona jaunatnes vidū un sekmēt jauno futbolistu meistarības izaugsmi.

Kā ziņots, pērn "Ādas bumbas" sacensībās U-13 un U-15 vecuma grupās attiecīgi zeltu nodrošināja FS "Metta" un Mārupes SC vienības.

Vairāk informācijas meklējiet šeit.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija