Trešdien Vīnē notikušajā Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) kongresā apstiprināta finansējuma palielināšana "HatTrick" attīstības programmas 2024.-2028. gada ciklam. Kongresā Latvijas Futbola federāciju (LFF) pārstāvēja prezidents Vadims Ļašenko, ģenerālsekretārs Artūrs Gaidels un prezidenta palīgs Askolds Uldriķis.

Nākamajā četru gadu ciklā programma UEFA dalībvalstīm novirzīs 935 miljonus eiro, kas ir par 21% vairāk nekā 2020.-2024. gada ciklā. Tādējādi katra UEFA dalībvalsts četru gadu griezumā varēs pretendēt uz finansējumu 17 miljonu eiro apmērā.

Kopš programmas izveidošanas 2004. gadā "HatTrick" Eiropas futbolā ir ieguldījusi 2,4 miljardus eiro, ļaujot realizēt futbola laukumu un stadionu būvniecību, treneru un tiesnešu izglītošanu, kā arī strauju Grassroots projektu attīstību.

"Šis ir stratēģiski svarīgs lēmums it īpaši mazo federāciju un valstu progresam, jo "HatTrick" programma un veiksmīgs darbs ar to ir viens no būtiskākajiem rīkiem, kas ļāvis mums realizēt virkni infrastruktūras, izglītības un tautas sporta projektu, kā arī uzsākt darbu pie ambiciozu un Latvijas futbolam vitāli nepieciešamu infrastruktūras objektu būvniecības. Darbu pie futbola infrastruktūras uzlabošanas, pateicoties mūsu partneru atbalstam, veicam pakāpeniski un stratēģiski. Ceram uz vēl ciešāku valsts un pašvaldību iesaisti," pauž LFF prezidents Vadims Ļašenko.

UEFA kongresa laikā LFF vadība pārrunās ar kolēģiem no Lietuvas un Igaunijas vienojās par vairākiem soļiem Baltijas sacensību kontekstā. No nākamās sezonas plānots paplašināt Baltijas Jaunatnes futbola līgu (BYFL), U-15 vecuma grupai (2008. dz.g.) pievienojot arī U-16 vecuma (2007. dz.g.) spēcīgāko Baltijas komandu savstarpējās sacensības. Tāpat uzsāktas pārrunas par Baltijas Sieviešu futbola līgas (BWFL) darbības atjaunošanu ar katras valsts divu labāko komandu dalību, lai stiprinātu konkurenci Baltijas līmenī un vairotu gan klubu, gan izlašu izredzes starptautiskajās spēlēs.