Jau vairāk nekā viena mēneša garumā risinās jaunās sezonas spēles Latvijas jaunatnes čempionātā.

ELITES GRUPA:

Ar trim uzvarām jauno sezonu U-18 vecuma grupā sākušas FS "Metta" un Liepājas FS komandas, bet divi panākumi divās cīņās ir BFC "Daugavpils" kontā, kuras pārstāvis Ralfs Baško kopā ar mettieti Alekseju Petrovu iekrājuši pa trim precīziem sitieniem. Savukārt U-16 konkurencē priekšā sāncenšiem pārliecinoši soļo BFC "Daugavpils" – piecas uzvaras pēc kārtas. Šajā vecumā par sevi liek runāt "Academ FC" pārstāvis Daniels Radzenieks, kurš guvis jau astoņus vārtus, lai arī viņa pārstāvētā komanda kopvērtējumā atrodama vien piektajā pozīcijā.

Ar identisku dominanci – piecas uzvaras piecās spēlēs – U-15 grupā izceļas FS "Metta", kuras spēlētājs Rūdolfs Kļavinskis pretinieku vārtsargus pārspējis jau sešas reizes. Saistoša tikmēr solās būt cīņa U-14 vecuma grupā, jo pašlaik trīs vadošās komandas SK "Super Nova", RFS un FS "Metta" šķir tikai viens punkts, turklāt zaudējuma rūgtumu jau izjutusi katra no tām.

U-13 konkurencē komandas Elites grupā ir sadalītas četrās ģeogrāfiskajās apakšgrupās, kur līderi pašlaik ir FA "Ventspils", RFS, BFC "Daugavpils" un JDFS "Alberts" jaunieši.

MEISTARĪBAS GRUPA:

Četri panākumi tikpat spēlēs U-18 Rietumu grupā pirmo vietu ļauj ieņemt JDFS "Alberts" komandai, kurai sešu punktu atstatumā seko AFA "Olaine" ar sešus vārtus guvušo Marku Pačepko ierindā. Austrumu grupā identiski labi ir klājies LBF JFK "Daugava" futbolistiem, bet par divu punktu tiesu atpaliek "Valmiera FC"/VSS. Šīs komandas jau guvušas attiecīgi 36 un 23 vārtus, bet rezultatīvākais ar desmit precīziem sitieniem ir valmierietis Martins Bokta.

U-16 grupā sevi ir pieteikušas uzreiz četras komandas – "Rēzekne" un Ogres NSC, kuru kontā ir 12 punkti piecos mačos, kā arī RFS un AFA "Olaine", kurām deviņi punkti četrās spēlēs. U-15 konkurencē apakšgrupu galvgalī atrodamas "Valmiera FC"/VSS un FS "Jelgava-2" vienības, bet U-14 sabiedrībā savās grupās līderos pašlaik ir FS "Jelgava" un SK "Super Nova"/"Ādaži" komandas.

ATTĪSTĪBAS GRUPA:

Vecākajā jeb U-16 grupā, kur komandas sadalītas trīs reģionālajās apakšgrupās, sezonas sākums vislabāk padevies Dienvidkurzemes SS, LBF JFK "Daugava" un FK "Veina" jauniešiem, bet trīs U-15 vecuma grupās pašlaik kopvērtējuma pirmajās vietās gozējas RFS, JDFS "Alberts" un Sēlijas SS jaunā maiņa.

Četrās reģionālajās apakšgrupās sacenšas U-14 vecuma komandas, un šeit čempionātā ievads vislabāk ir padevies Preiļu NBJSS, FK "Veina", Dienvidkurzemes SS un "Fariona FK" futbolistiem. Arīdzan jaunākajā grupā starp U-13 vecuma komandām cīņas rit četrās apakšgrupās, kur līderu godā pašlaik atrodas BFC "Daugavpils", Skanstes SK/FS "Metta", Liepājas FS-2 un "RFS Akadēmija".

Sacensības risinās piecos dažādos vecumos ar katram pieskaņotu komandu sadalījumu un izspēles kārtību, kas detalizēti ir aplūkojama ŠEIT.

Foto: Dienvidkurzemes SS