Aprīļa izskaņā startēja Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizētās un Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstītās tradicionālās Rīgas jaunatnes 2022. gada meistarsacīkstes, kur trīs vecuma grupās kopumā dalību apstiprinājušas 78 dalībnieces, kas ir gandrīz tikpat kā pērn, kad sacensībās piedalījās 80 vienības.

Ar LFF līdzfinansējumu atbalstītās Rīgas pilsētas meistarsacīkstes Latvijas galvaspilsētas un Pierīgas laukumos pēc klubu izstrādāta un RFF apstiprināta kalendāra notiks līdz 31. augustam. Spēles ilgums U-12 vecuma A grupā paredzēts 2x25 minūšu apjomā, bet U-12 B grupas, kā arī U-11 un U-10 sacensībās mači ilgs 2x20 minūtes.

Visās trijās vecuma grupās komandas sadalītas A un B grupās pēc iepriekšējas vienošanās, aizvadot viena apļa turnīru (viena kluba divu vai vairāku komandu savstarpējās spēles jāaizvada līdz 31. maijam). Klubiem, kuriem vienā vecuma grupā ir komandas A un B grupās, ir tiesības pieteikt katrai B grupas spēlei divus futbolistus no A grupas.

U-10 jeb 2012. gadā dzimušo spēlētāju turnīrā piedalīsies 28 komandas (astoņas A un 20 B grupā), U-11 sacensībās startēs 28 vienības (12 un 16), savukārt vecākajā jeb U-12 grupā dalību apstiprinājušas 22 komandas (astoņas un 14).

Tikmēr no maija vidus līdz septembrim klubu jaunatnes U-13, U-15 un pirmo reizi arī U-18 vienības varēs pārbaudīt spēkus sacensībās "Ādas bumba", kas pēc sabraukumu principa risināsies Jaunmārupes pamatskolas stadionā. Šīm sacensībām nedrīkst pieteikt attiecīgā gada Latvijas jaunatnes čempionāta Elites un Meistarības grupu spēlētājus, bet atļauta attiecīgā vecuma meiteņu pieteikšana, labākajām komandām kvalificējoties LFF rīkotajam Latvijas finālturnīram. Pirmais sabraukums plānots jau 15. maijā, kam sekos nākamie – 12. jūnijā, 14. augustā un 4. septembrī.

Abu sacensību galvenie uzdevumi ir popularizēt futbolu Rīgas reģiona jaunatnes vidū un sekmēt jauno futbolistu meistarības izaugsmi.

RFF plānos ir šovasar arī īstenot ieceri aizvadīt Rīgas reģiona elites līmeņa U-12 vecuma grupas komandu 9:9 formāta sacensības.

Kā ziņots, pērn Rīgas jaunatnes meistarsacīkstēs U-12 un U-10 vecuma grupās triumfēja FS "Metta"/"Rīga", U-11 kategorijā nepārspēta palika RFS, kamēr "Ādas bumbas" sacensībās U-13 un U-15 vecuma grupās attiecīgi zeltu nodrošināja FS "Metta" un Mārupes SC.

Vairāk informācijas meklējiet šeit.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija