Piektdien, 29. aprīlī, "Arēnā Rīga" norisinājās ikgadējais Latvijas Futbola federācijas (LFF) kongress, kas pulcēja 58 no 95 organizācijas biedriem.

LFF prezidents Vadims Ļašenko: "Mēs visi pārdzīvojam par šobrīd Ukrainā notiekošo. Esam ar visiem resursiem centušies palīdzēt bēgļiem un mūsu draugiem Ukrainā. Paldies tiem LFF biedriem, kuri ir šajā procesā iesaistījušies. Pēdējie gadi nav bijuši viegli arī Covid-19 dēļ, tomēr esam pratuši arī šāda izaicinājuma ietekmē realizēt vērtīgas programmas, iniciatīvas un notikumus. Man ir liels prieks ne tikai par pagājušā gada notikumiem futbola laukumos un ap tiem, bet arī par mūsu klubu ikdienas darbu. Soli pa solim realizējam LFF valdes programmu un slēgto futbola haļļu būvniecību, kā arī esam uzsākuši sarunas par mūsu sapņa realizēšanu – nacionālā stadiona un Futbola mājas būvniecību. Paldies par šajā periodā paveikto nacionālajai izlasei, sieviešu izlasēm un jaunatnes valstsvienībām. Liels paldies arī LFF biedriem par ikdienas darbu LFF futbola labā. Mēs vienmēr esam atvērti sadarbībai un palīdzībai! Šodien mums patiesi ir svētki, jo uzņemam augstākā ranga UEFA turnīru, kādu Latvijā varam sarīkot – telpu futbola Čempionu līgas finālturnīru. Tas bija mūsu sapnis, kuru ir izdevies sasniegt."

LFF biedrus kongresā ar vēstījumiem uzrunāja arī FIFA, UEFA un LSFP vadības pārstāvji, bet īpašu sveicienu bija atsūtījis Ukrainas Futbola federācijas prezidents. LFF ģenerālsekretārs Arturs Gaidels sniedza ziņojumu par LFF darbu pārskata periodā.

"LFF valdes programmā ir 11 attīstības virzieni, un katrā no tiem esam paveikuši konkrētas lietas. Spēlētāju attīstības segmentā izcelšanas vērta ir gan uzsāktā bērnudārzu programma, gan Baltijas Jaunatnes futbola līgas izveidošana, bet tuvākajā nākotnē īpašu uzmanību pievērsīsim Elites futbolistu atbalsta mehānismiem. Ir pilnveidota Klubu ilgtspējīgas attīstības atbalsta programma, kas palīdz mūsu biedriem savu attīstības mērķu sasniegšanā. Četros stadionos esam atjaunojuši mākslīgā seguma zālienus, bet piecās futbola mītnēs izbūvējuši automātiskās laistīšanas sistēmas. Svarīgi, ka esam uzsākuši reģionālo futbola centru darbības izvērtēšanu un esam piesaistījuši jau trīs atbrīvotos trenerus mūsu labākajiem jauniešiem reģionos. Varam lepoties ar rekordlielu dalībnieku skaitu Jaunatnes čempionātā un VAR sistēmas ieviešanas procesa uzsākšanu. Esam palielinājuši spēlētāju skaitu arī sieviešu futbola segmentā, kuram pirmoreiz vēsturē ir sava pilnvērtīga attīstības stratēģija. No savas puses vēlos izcelt arī Latvijas nacionālās izlases un U-17 valstsvienības sniegumu, kā arī telpu futbola izlases un U-19 valstsvienības veikumu pārskata periodā. Liels prieks arī par fanu kustības "Vilku spēks" izveidi. LFF iekšienē esam veikuši funkcionālo auditu, kā arī īstenojuši LFF biedru revīziju. Paldies mūsu partneriem, ar kuriem esam pagarinājuši un slēguši jaunus sadarbības līgumus, kā arī mūsu kolēģiem valsts un pašvaldību sektorā. Paldies LFF darbiniekiem, bez kuriem šo projektu realizēšana nebūtu iespējama!" izcēla LFF ģenerālsekretārs.

Detalizētāka informācija no ģenerālsekretāra darba ziņojuma pieejama ŠEIT, bet LFF darbības pārskats ir pieejams ŠEIT.

Ar LFF biedru balsojumu no organizācijas biedru rindām oficiāli izslēgts FC "Noah Jurmala", bet biedru rindās uzņemti Dienvidkurzemes Sporta skola, Liepājas Futbola skolu, Biedrība "FK Sigulda", Biedrība "Futbola parks Academy" un Biedrība "SK Kuorsova".

Vakantajā LFF Apelāciju komitejas locekļa amatā LFF biedri apstiprināja Sandi Bērtaiti, bet vakantajā LFF klubu licencēšanas Pirmās instances padomes locekļa amatā tika iecelts Sandis Saulītis.

LFF biedri ar savu balsojumu apstiprināja LFF finanšu pārskatu un revidenta ziņojumu, kā arī federācijas 2022. gada budžeta projektu. Par neatkarīgo revidentu LFF 2022. gada finanšu pārskata vērtēšanai LFF biedri apstiprināja SIA "Ernst & Young Baltic".

Nākamais LFF ikgadējais kongress tiek plānots 2023. gada 28. aprīlī.

LFF KONGRESA IERAKSTS:

FOTO GALERIJA: