Sestdien, 30. aprīlī, "Rimi Olimpiskajā centrā" plkst. 15:00 notiks Latvijas kausa izcīņas fināls telpu futbolā, kur spēkiem mērosies FC "Petrow"/"Jelgava" un FK "Raba" komandas. Mājās palicējiem maču būs iespēja vērot TV4 tiešraidē.

Abām komandām ceļš līdz finālam izvērtās pēc līdzīga scenārija – šķietami pārliecinošas uzvaras ceturtdaļfinālā un dramatiski panākumi pusfinālā.

FC "Petrow"/"Jelgava" savā pirmajā turnīra spēlē ar 7:1 (2:1) sagrāva TFK "Rēzekne" komandu, lai gan sešas minūtes pirms spēles beigām rezultāts bija tikai 2:1. Trīs vārtus šajā mačā guva Artjoms Kozlovskis. Savukārt pusfinālā Jelgavas pārstāvji ar 3:2 (2:0) pārspēja "Jēkabpils lūši"/"Ošukalns" telpu futbolistus, cīņas izskaņā nosargājot pirms tam iegūto pārsvaru.

Tikmēr FK "Raba" ceturtdaļfinālā ar 8:3 (3:1) apspēlēja FC "Nikers", panākumu nodrošinot ar četriem precīziem sitieniem mača pēdējo deviņu minūšu laikā. Pusfinālā FK "Raba" aizvadīja dramatisku cīņu pret FK "Nikars", kad divreiz prata atspēlēties un pēdējās piecās minūtēs nosargāja vienu vārtu handikapu.

Abas komandas Latvijas kausa finālā tikās arī 2020. gada martā, kas pirms Covid-19 pandēmijas bija līdz šim pēdējais izspēlētais turnīrs. Toreiz FK "Raba" izšķirošajā spēlē bija pārāks ar 3:0.

Latvijas kausa fināls risināsies pa vidu abām UEFA telpu futbola Čempionu līgas finālturnīra dienām. Komandas no Latvijas Futbola federācijas (LFF) balvā saņēmušas arī ielūgumus izšķirošo spēļu apmeklēšanai "Arēnā Rīga".

Zīmīgi, ka abas komandas šosezon tiksies arī "Optibet" telpu futbola Virslīgas finālsērijā, kas sāksies 4. maijā Rīgā. Pusfināla sērijās nupat FC "Petrow"/"Jelgava" ar 3-0 uzvarēja FK "Nikars" komandu, bet FK "Raba" ar 3-1 apspēlēja "Jēkabpils lūši"/"Ošukalns" telpu futbolistus.

Latvijas telpu futbola sacensību aktualitātēm, rezultātiem un apskatiem iespējams sekot līdzi:

Foto: FC "Petrow"/"Jelgava"