Pēc vairāk nekā divu gadu pārtraukuma, kas saistīts ar Covid-19 pandēmiju, iepriekšējā nedēļas nogalē Rīgas 15. vidusskolas sporta hallē notika Futbola Turnīru asociācijas (FTA) un Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizētā, kā arī Latvijas Finanšu nozares asociācijas (FNA) un Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstītā Latvijas komercbanku un citu finanšu struktūru kausa izcīņa telpu futbolā, kurā četru dalībnieču konkurencē triumfēja "Latvijas Banka". Līdztekus tam notika arī Latvijas Aviācijas asociāciju (LAA) atbalstītā Latvijas kausa izcīņa telpu futbolā aviācijas nozarē strādājošajiem, kurā piecu dalībnieču konkurencē nepārspēta palika "SmartLynx".

Latvijas komercbanku un citu finanšu struktūru kausa izcīņa telpu futbolā

Kausa izcīņas ietvaros komandas aizvadīja viena apļa turnīru, pa reizei tiekoties ar katru un noskaidrojot trīs stiprākās vienības un ceturtās pozīcijas ieguvēju. Spēles ilgums risinājās divu puslaiku garumā pa desmit minūtēm katrā (pēc t.s. netīrā spēles laika principa, izņemot abu puslaiku pēdējo minūti).

"Latvijas Banka" telpu futbolisti sacensību gaitā kaldināja panākumus mačos ar "Baltic International Bank" (BIB) un "Luminor" (3:2 un 3:0), kā arī aizvadīja bezvārtu neizšķirtu duelī pret "Ernst&Young", kopumā izcīnot septiņus punktus, ar ko bija gana zelta godalgu nodrošināšanai.

Ar pieciem iekrātiem punktiem sacensības pabeidza "Ernst&Young", kas slēdza mierizlīgumu cīņā ar BIB, kā arī ar 9:0 sagrāva "Luminor", piecus vārtus uzvarētāju sastāvā gūstot Aleksandram Černišovam. Sāncenšus nesaudzēja arī BIB (4), kas "Luminor" vārtus iekaroja septiņas reizes (7:0), sacensības pabeidzot godpilnajā trešajā pozīcijā.

Uzreiz pēc spēļu noslēguma risinājās apbalvošanas ceremonija, kur ar vērtīgām balvām tika sveiktas pirmo trīs vietu ieguvējas (uzvarētāji ar ceļojošo kausu), labākie spēlētāji un treneris/menedžeris individuālajās nominācijās. Kā turnīra labākais vārtu guvējs tika sveikts iepriekš minētais A. Černišovs (pieci vārtu guvumi), par vērtīgāko vārtsargu tika atzīts viņa komandas biedrs Gundars Noviks, savukārt par vērtīgāko turnīra futbolistu organizatori atzina čempionu pārstāvi Dmitriju Sokolovu.

Simpātiju balvas nominācijā tika sumināts Konstantins Terentjevs ("BIB"), labākā menedžera balvu saņēma Mārtiņš Krišjānis ("Latvijas Banka").

Vairāk informācijas meklējiet šeit.

Latvijas kausa izcīņa telpu futbolā aviācijas nozarē strādājošajiem

Arī šīs kausa izcīņas ietvaros komandas aizvadīja viena apļa turnīru, pa reizei tiekoties ar katru un noskaidrojot trīs stiprākās vienības un pārējo vietu ieguvējas. Spēles ilgums risinājās divu puslaiku garumā pa desmit minūtēm katrā (pēc t.s. netīrā spēles laika principa, izņemot abu puslaiku pēdējo minūti).

"SmartLynx" telpu futbolisti sacensību gaitā kaldināja panākumus visos četros dueļos, izcīnot 12 punktus, turklāt katras uzvaras sasniegšanai pietika ar četriem vārtu guvumiem – 4:2 pret "Flight Consulting Group" un "Havas Latvia", 4:1 mačā ar "Jet Flight Service" un 4:3 cīņā ar "Lidosta Rīga". 

Par spīti sāpīgajai 0:11 neveiksmei cīņā ar "Jet Flight Service" divos citos mačos panākumus ar minimālu 3:2 pret "Havas Latvia" un "Lidosta Rīga" spēja gūt "Flight Consulting Group", kurai pietika ar sešiem punktiem, lai nodrošinātu kausa izcīņas sudraba godalgas. "Jet Flight Service" (5) izcīnīja godpilno trešo vietu, savukārt kopvērtējuma tabulas noslēdzošajās ailītēs izkārtojās attiecīgi "Havas Latvia" (4) un "Lidosta Rīga" (1), kuru savstarpējā duelī ar 5:4 pārāka bija "Havas Latvia".

Uzreiz pēc spēļu noslēguma risinājās apbalvošanas ceremonija, kur ar vērtīgām balvām tika sveiktas pirmo trīs vietu ieguvējas, labākie spēlētāji un treneris/menedžeris individuālajās nominācijās. Kā turnīra labākais vārtu guvējs tika sveikts čempionu pārstāvis Anžijs Viļčevskis (seši vārtu guvumi), par labāko menedžeri tika atzīts viņa komandas biedrs Andrejs Ivanovs, savukārt par vērtīgāko turnīra futbolistu organizatori atzina Andreju Ziļu ("Jet Flight Service").

Simpātiju balvas nominācijā tika sumināts Sergejs Starkovs ("Flight Consulting Group"), kurš guva piecus vārtus, turklāt vienus no tiem ļoti efektīvā veidā, kamēr labākā vārtsarga gods – Dmitrijam Abrosimovam ("Jet Flight Service").

Vairāk informācijas meklējiet šeit.

Visi abu turnīru laureāti individuālajās nominācijās saņēma futbola spēli no RFF – "SYNOTtip 100 fakti par Latvijas futbolu". Neizpalika arī pārsteigums, ko sarūpēja turnīru organizatori sadarbībā ar LFF – UEFA Čempionu līgas telpu futbolā galvenās trofejas atvešana uz sacensībām, ar kuru katrs varēja nofotografēties, kā arī divu biļešu izspēle futbola konkursā, kurā uzvarēja un biļetes nopelnīja Igors Derbakovs ("BIB").

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija