Aizvadītajā nedēļā pēc aptuveni divu gadu ilgas pauzes, kas saistīta ar Covid-19 pandēmiju, ar vairākām aktivitātēm tika oficiāli pabeigta Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētā "SYNOTtip" 2019./2020. gada Rīgas telpu futbola sezona. Par centrālo notikumu kļuva Rīgas kausa izcīņas finālspēle, kurā triumfēja "DSV Latvia" telpu futbolisti.

Kā zināms, par Rīgas čempionāta uzvarētāju šajā turnīrā kļuva "Monarhs" vienība, kas triumfēja spēcīgākajā jeb D apakšgrupā un atstāja aiz sevis "DSV Latvia", kā arī trešās vietas pretendentus – "Baltic XL" un RTU/"Viesulis" vienības. E grupā pirmo vietu nodrošināja "Futbola Parks Academy"/LSPA 2, bet F grupā – ISMA.

Divas no ziemas čempionāta cīņām tā arī palika neizspēlētas, proti, duelis starp RTU/"Viesulis" un "Monarhs" D grupā, kā arī E grupas mačs starp "EUROLOGI-Giftprint.lv"/"STOPIŅI" un "Pafbet.lv". "Monarhs" un "Pafbet.lv" vienībām nespējot pulcēt sastāvu, pie trim punktiem tika abas konkurentes, paceļoties turnīra tabulā.

Iepriekšējā ceturtdienā Rīgas 15. vidusskolā risinājās simboliska ziemas sezonas noslēgšanas spēle, kurā pārbaudes mačā cīnījās "DSV Latvia" un RTU/"Viesulis", pēdējai uzreiz pēc cīņas noslēguma oficiāli saņemot Rīgas čempionāta bronzas godalgas. Šajā cīniņā pēc spraigas spēkošanās, atspēlējot divu vārtu deficītu (1:3), ar rezultātu 4:3 triumfēja "DSV Latvia" spēlētāji.

Savukārt pirms šī dueļa plkst. 20:45 turpat Rīgas 15. vidusskolā notika Rīgas kausa fināla cīņa starp "DSV Latvia" un FC "Petrow". Kā iepriekš vēstīts, Rīgas kausa izcīņas ietvaros līdz ar Covid-19 pandēmijas sākumu nebija iespējams paspēt izspēlēt vienu no pusfināla dueļiem starp "DSV Latvia" un FC "Raita", kā arī finālu, taču pusfināla duelis nenotika arī vēlāk saistībā ar FC "Raita" vienības nespēju pulcēt sastāvu šim mačam.

Izšķirošais fināla mačs nelika vilties – kaut arī pēc pirmā puslaika 3:0 pārsvars piederēja "DSV Latvia" vīriem, sāncenši spēles turpinājumā neatlaidīgi turpināja deldēt rezultāta starpību. Mača izskaņā panākumu ar minimālu 6:5 handikapu tomēr prata nosargāt "DSV Latvia". Uzvarētāju sastāvā pa diviem vārtiem guva Igors Krilovs un Vitālijs Laužels, kamēr FC "Petrow" vienībā hat-trick realizēja Ņikita Žarovs.

Vairāk informācijas meklējiet šeit.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija