Latvijas Futbola federācija (LFF) nesenajā nacionālo izlašu logā organizēja vadošo sieviešu komandu treneru semināru un ieskatu Latvijas izlases treniņnometnē, kā arī Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē pret Austrijas valstsvienību.

Treneri ne tikai iepazinās ar izlases dienaskārtību un treniņprocesu, apmeklējot treniņus klātienē, bet arī analizēja pretinieku un mūsu izlases spēles. Speciālisti dalījās ar savu viedokli par plusiem un mīnusiem Latvijas sieviešu futbolā un iespējamajiem attīstības virzieniem.

"Paldies par piedāvāto iespēju apmeklēt šo semināru un diskutēt ar saviem kolēģiem par meiteņu un sieviešu futbolu. Ļoti laba komunikācija un viedokļu apmaiņa, informācija apstrādei un iedvesmai darboties tālāk. Ir daudzi saskares punkti, kur LFF un klubi, kā arī klubi savā starpā pie meiteņu un sieviešu futbola attīstības var strādāt kopīgi. Neatkarīgi no tā visvairāk vēlmes attīstīt sieviešu futbolu jābūt tieši treneriem klubos, kā arī klubu vadībai," pauž viens no semināra dalībniekiem Raivo Varažinskis.

Seminārā piedalījās: Tatjana Šaļimova (Rīgas Futbola skola), Rihards Gorkšs (FK "Auda"), Raivo Varažinskis (Liepājas Futbola skola), Jevgēnijs Gedertsons (FK "Iecava"), Ņikita Kovaļčuks (FS "Metta"), Edgars Kārkliņš (SK "Super Nova"/RTU), Deniss Sarafaņuks (BFC "Daugavpils"), Aivars Eņģelis (Talsu NSS).

FOTO GALERIJA: