Piektdien un sestdien ar spēlēm Ķekavā, Olainē un Rīgā sāksies 2022. gada sezona Sieviešu futbola līgas (SFL) čempionātā. Ceturtdien tam par godu norisinājās pirmssezonas preses konference.

Jaunajā SFL sezonā startēs septiņas komandas, kas būs atkārtoti lielākais komandu skaits valsts augstākajā sieviešu futbola līgā. Tikpat bija arī 2014. gada sezonā.

Šajā SFL sezonā piedalīsies piecas no komandām, kuras tur startēja arī pērn, izstājoties tikai Liepājas Futbola skolai. Klāt nācis jaunizveidotais Sieviešu Futbola klubs "Rīga", kas bāzēts uz pagājušā gada čempioņu RFS sastāva. Savukārt no Sieviešu futbola 1. līgas paaugstinājumu saņēma FK "Iecava" un pērn 1. līgā triumfējušās RFS-2 meitenes, kuras šogad startēs ar Rīgas Futbola skolas nosaukumu. SFK "Rīga" pieder tiesības pārstāvēt Latviju UEFA Sieviešu Čempionu līgas kvalifikācijā.

LFF valdes locekle Anastasija Kučinska: "Mēs strādājam vienā no interesantākajām futbola sfērām, jo interese un uzmanība sieviešu futbolam ar katru gadu aktīvi aug. Mēs pakāpeniski pilnveidojam organizatoriskos procesus, ieguldām līdzekļus klubu un sacensību attīstīšanā, cenšamies minimizēt starpību starp darba apstākļiem vīriešu un sieviešu nacionālajās izlasēs. Tas ir ilgtermiņa darbs ar ilgtermiņa mērķiem."

LFF Elites sieviešu futbola speciālists Didzis Matīss: "Mūsu mērķis, protams, ir vismaz astoņu komandu dalība augstākajā līgā. Pie tā tiek sistemātiski strādāts, lai mūsu klubi būtu stabili un pilnveidoties griboši. Šosezon speram soli uz priekšu maču translāciju nodrošināšanā, jo tiešraidē LFF “YouTube” kanālā varēsim redzēt jau divas trešdaļas čempionāta jeb 42 spēles."

Latvijas sieviešu un meiteņu futbola aktualitātēm iespējams sekot līdzi Facebook un Instagram.

FOTO GALERIJA: