Ar trim spēlēm Rīgā, Preiļos un Olainē svētdien, 26. aprīlī, turpināsies 2015. gada sezona gan Latvijas Sieviešu futbola līgas (SFL), gan Latvijas Sieviešu 1. līgas čempionātos.

Centrālais dienas notikums būs SFL otrās kārtas spēle starp valsts čempionvienību Rīgas Futbola skola un pagājušās sezonas otrās vietas ieguvējām no FK Liepāja/LSSS komandas. Mačs plkst. 14:00 sāksies NSB "Arkādija" mākslīgā seguma laukumā Rīgā.

Abas komandas, kas jauno sezonu ievadījušas ar uzvarām un līdz šim nav zaudējušas nevienus vārtus, pagājušajā sezonā savā starpā SFL turnīrā tikās divas reizes, kad Rīgas Futbola skola tika pie divām grūtā cīņā panāktām uzvarām ar rezultātu 3:1 (izbraukumā) un 5:2 (savā laukumā). Abas vienības savā starpā tikās arī vēsturē pirmajā Latvijas Sieviešu kausa izcīņas finālspēlē, kad rīdzinieces bija pārākas ar 5:1. Kā vienmēr, laukumā abu komandu izpildījumā gaidāma sīva spēkošanās, kas kādai no vienībām, iespējams, dos sezonas ievada līderu godu kopvērtējuma tabulā.

SFL komandas turnīra gaitā aizvadīs trīs apļu sacensības. Rīgas Futbola skolas komanda SFL turnīrā uzvarējusi iepriekšējās divās sezonās pēc kārtas.

Savukārt Latvijas Sieviešu 1. līgas čempionātā svētdien norisināsies divas spēles. Vispirms plkst. 12:00 Rēzeknes novada BJSS – Optimists R uzņems SK Imanta futbolistes Preiļu mākslīgā seguma futbola laukumā, bet plkst. 16:00 AFA Olaine spēkosies ar BFC Daugavpils – Optimists R komandu Olaines pilsētas stadionā.

Kamēr dienas pirmajā duelī rēzeknietes un SK Imanta lūkos tikt pie saviem pirmajiem punktiem jaunajā sezonā, otrajā spēlē gan olainietes, gan daugavpilietes cerēs arī otrās kārtas cīņā gūt panākumu.

2015. gada sezonas Sieviešu Futbola 1. līgas turnīrā spēkiem mērosies astoņas komandas, kas ir par trim vienībām vairāk nekā iepriekšējā sezonā. Čempionāta gaitā astoņas komandas savā starpā aizvadīs viena apļa turnīru, bet pēc tam tās, atkarībā no uzrādītajiem rezultātiem, tiks sadalītas A un B grupās, kur A grupā spēlēs pirmā posma 1.-4. vietu ieguvējas, bet B grupā spēkosies pirmā posma 5.-8.vietu īpašnieces. Savās grupās komandas aizvadīs vēl pa vienam aplim.

Latvijas Futbola federācija aicina līdzjutējus apmeklēt spēles un atbalstīt daiļā dzimuma sportistes klātienē.


Latvijas Futbola federācija